Λονδίνο 2021: 12 στα 12 για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

  • Με 3 Πλατινένια, 6 Χρυσά και 3 Ασημένια βραβεία

  • Στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό LONDON IOOC 2021

  • Με ένα νέο μοναδικό ρεκόρ 319 διεθνών βραβείων παγκοσμίως

Μια υψηλού επιπέδου διάκριση, με 12 βραβεία σε 12 συμμετοχές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου LONDON International Olive Oil Competition 2021 (LONDON IOOC 2021).

Πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Λονδίνου, από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου 2021. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός, διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων εφαρμόζοντας πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς πολύ υψηλού κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία 9/10 βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους.

O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό συμμετοχών, που για το 2021 ξεπέρασαν τα 900 ελαιόλαδα προερχόμενα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου, LONDON IOOC 2021 με δώδεκα (12) εξειδικευμένα βιολογικά – gourmet ελαιόλαδα τους, συγκεντρώνοντας βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 96% και τιμήθηκαν με τον αριθμό των δώδεκα (12) βραβείων σε όλα τα δείγματα ελαιολάδων τους.

Συνολικά, βραβεύτηκαν με 3 πλατινένια, 6 χρυσά και 3 ασημένια βραβεία υψηλού κύρους και αναγνώρισης.

Ειδικότερα, τα δώδεκα (12) βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν στον LONDON IOOC για το 2021 είναι:

MASTERPIECE Blend evoo – Πλατινένιο Βραβείο

Flavored Gourmet ENIGMA – Πλατινένιο Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Πλατινένιο Βραβείο

MAJESTIC Blend evooΧρυσό Βραβείο

GEMSTONE Blend evooΧρυσό Βραβείο

OLEOASTRON Gourmet EvooΧρυσό Βραβείο

FYLLIKON Βιολογικό ΠρωτέλαιοΧρυσό Βραβείο

ENSTAGMA Saffron and SageΧρυσό Βραβείο

AGOURELAIO Βιολογικό – Χρυσό Βραβείο

ARMONIA Βιολογικό – Ασημένιο Βραβείο

ARMONIKON Βιολογικό – Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Saffron Evoo – Ασημένιο Βραβείο

Η εξαιρετική αυτή επιβράβευση στο Λονδίνο διεθνούς κύρους, σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας την Ελλάδα, τον τόπο μας την Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 30 χρόνια.

Είναι παράλληλα ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα ενός Έλληνα ελαιοπαραγωγού να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Οι δώδεκα (12) μεγάλες αυτές βραβεύσεις, στον LONDON International Olive Oil Competition 2021, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό ρεκόρ των 319 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).

Facebook Comments