Το ΟΠΑ δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του μέσα από μια σειρά δράσεων Κοινωνικής Προσφοράς

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του οργάνωσε πρόσφατα μια σειρά δράσεων για να ενισχύσει και να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που πλήττονται.

  • Στις 7 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ενημερωτική Εκδήλωση για τον HIV/AIDS και άλλα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και δόθηκαν χρηστικές πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και μετάδοσης του ιού. «Η στασιμότητα του αριθμού των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τον ιό, δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει αλλά να μας ενθαρρύνει για περαιτέρω μείωση», ήταν το συμπέρασμα αλλά και το μήνυμα της εκδήλωσης.
  • Στις 12 & 16 Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα το διήμερο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Μπαζάρ που συνδιοργάνωσε η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντισμού Get Involved με την Ομάδα Δημιουργίας Κοινότητας στο Πανεπιστήμιο. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητο και θα διατεθεί σε φορείς που συνδράμουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Προς την ίδια κατεύθυνση, η αγορά των ευχητήριων καρτών του Πανεπιστημίου έγινε από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, προκειμένου να ενισχυθεί η πρόνοια για τα άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στη χώρα μας.
  • Στις 14 & 15 Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε Διήμερο εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», το οποίο γνώρισε την μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση τόσο από Καθηγητές και Διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος, όσο και από φοιτητές που αγκάλιασαν αυτή την πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, ξεπερνώντας κατά πολύ τον συνολικό αριθμό προσερχόμενων παλαιότερων ετών.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσω της κοινότητάς του και με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών, πρόκειται να οργανώσει ακόμα περισσότερες  δράσεις κοινωνικής προσφοράς μέσα στη νέα χρονιά του 2017.

Facebook Comments