Βραβεία Φυσικής στο Νόησις

Εκατό μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα κατακλύσουν το Σάββατο το πρωί στις 12 Οκτωβρίου το αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ.

Πρόκειται για τους μαθητές που διακρίθηκαν στον 7ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών , έναν θεσμό πλέον που προάγει την επιστήμη της Φυσικής και την αριστεία .

Σε καιρούς δύσκολους , που συρρικνώνονται δραματικά όχι μόνο τα εισοδήματα , αλλά ακόμη και οι διδακτικές ώρες στα δημόσια σχολεία, η συμμετοχή των μαθητών αποδεικνύει πως πραγματικά ο τομέας που υπερτερεί η χώρα μας , είναι το υψηλής εκπαίδευσης ανθρώπινο δυναμικό της. Παρόλα αυτά οι πρόσφατες εκθέσεις της ΕΕ «βαθμολόγησαν» τις επιδόσεις των ελλήνων μαθητών πολύ χαμηλές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των …συμμαθητών τους από την Ευρώπη.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης , εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στη Βόρεια Ελλάδα , καθηγητής Φυσικής Δρ Κώστας Βουρλιάς εξηγεί:

«Στον αντίποδα όλων των τελευταίων ερευνών που καταδεικνύουν τις χαμηλές επιδόσεις των μαθητών, οι εκπαιδευτικοί μέσω των ενώσεων τους, όπως η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, επιμορφώνονται για θέματα που αφορούν στην Ειδική Αγωγή, στη Διαχείριση των Σχολικών Μονάδων. Ταυτόχρονα προσπαθούν να έρθουν πιο κοντά στους μαθητές και να φέρουν και τη Φυσική Επιστήμη πιο κοντά τους, μέσω των διαγωνισμών, των θερινών σχολείων που διοργανώνουν και των ποικίλων δράσεων. Η τελετή βράβευσης που θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Νόησις , είναι μία ακόμη ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς και να χαρούν με τη Φυσική, αλλά και με τις επιδόσεις τους!»

Facebook Comments