Εντάξαμε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, είχαμε συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας, ειδικά στο χώρο της δημόσιας υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ώρα του πρωθυπουργού. Τα χρόνια της κρίσης η δημόσια υγεία υπέστη μια τρομακτική επίθεση {…} τα κονδύλια αυξήθηκαν για πρώτη φορά επί ημερών της κυβέρνησής μας, είπε ο πρωθυπουργός.
Την περίοδο 2000-2014, ενώ ο μνημονιακός στόχος για την υγεία ήταν στο 5% του ΑΕΠ, εμείς παραλάβαμε το 2015, στο 4% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Το να κόβεις δαπάνες δεν είναι μεταρρύθμιση, είπε ο πρωθυπουργός. Παραλάβαμε ένα πλαίσιο οικονομικής ασφυξίας. Παρόλα αυτά ανεβάσαμε την κρατική χρηματοδότηση στο 5,1% είπε ο κ Τσίπρας.
Στόχος μας είναι να υπάρχει μια μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας ανά 10.000 κατοίκους, είπε ο Αλ. Τσίπρας. Ο προγραμματισμός προβλέπει ότι ως τον Ιούνιο θα έχουμε ανοίξει 50 Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και άλλες 239 ως το τέλος του 2017, είπε ο πρωθυπουργός.
Αυτές είναι οι Μονάδες που ο τομεάρχης Υγείας της αξ. αντιπολίτευσης,ο κ. Οικονόμου, μέσα στην εξαλλοσύνη του,μας δήλωσε πως θα τις ξηλώσει.
Παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο καταφέραμε να εντάξουμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία, είπε ο πρωθυπουργός.
Ασκώντας μια προσεκτική πολιτική εξοικονόμησης, εκεί που επί δεκαετίες γινόταν πάρτι, εντάξαμε 2,5 εκ. ανασφάλιστους στο ΕΣΥ. 1/2
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ














