Κ. Μητσοτάκης: Η Ε.Ε. έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας

Δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία ξεκινά σε λίγο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη από το κείμενο συμπερασμάτων.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

«H ΕΕ έστειλε χτες ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας. Ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια ότι η άρση κάθε μονομερούς ενέργειας αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας που το επιθυμούμε όλοι μας. Κατέστησε όμως ταυτόχρονα απολύτως σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις εάν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά. Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη και προσβλέπουμε στην έναρξη των διερευνητικών επαφών όπως και τα δύο μέρη έχουν δεσμευτεί».

Η Σύνοδος θα συνεχίσει τη συνεδρίασή της στις 10:30 ώρα Ελλάδας. Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει μετά το πέρας της Συνόδου, γύρω στις 4 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Facebook Comments