Νίκη και θωράκιση της Θράκης η καταβολή του 12% για τουςεργαζόμενους των επιχειρήσεων. Καθοριστική η συμβολή των Βουλευτών της ΝΔ ΡοδόπηςΕυριπίδη Στυλιανίδη και Β´ Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη

Η σχετική ανακοίνωση:

Από το 2010 και για μία ολόκληρη δεκαετία η Ελληνική Πολιτεία, αθετώντας την κείμενη νομοθεσία, δεν κατέβαλε στις επιχειρήσεις της Θράκης το 12% επιδότησης ημερομισθίου των εργαζομένων, το οποίο όμως ισολογίσθηκε και φορολογήθηκε, στερώντας τες μέσα στην οικονομική κρίση κάθε ίχνος ρευστότητας. Αυτό είχε ως συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν και άλλες να μετακομίσουν στα Βαλκάνια, εκτινάσσοντας την ανεργία απο 4% στο 33% ενισχύοντας τη μετανάστευση από την περιοχή της Θράκης.

Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις Υπουργικές Αποφάσεις Σταθάκη αντί να αποκαταστήσει την αδικία, την επέτεινε καταργώντας με αντισυνταγματικό και απαράδεκτο τρόπο κάθε πρόσθετο κίνητρο για τη Θράκη.

Σήμερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από ένα συστηματικό, αθόρυβο και σωστά οργανωμένο αγώνα που έκαναν οι Βουλευτές της ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Β´ Αθηνών Βόρειου Τομέα Δημήτρης Καιρίδης, σε απόλυτο συντονισμό με τις επιχειρήσεις της περιοχής δικαιώνει τη Θράκη.

Η ευαισθησία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, η επιμονή, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα του αρμόδιου Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και η στήριξη των συναρμόδιων Υπουργών Γ. Βρούτση και Θ. Σκυλακάκη έφεραν το θετικό αποτέλεσμα.

Η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, αποκαθιστά την αδικία σε βάρος της Θράκης μας. Διευκολύνει την εξόφληση των οφειλών του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της περιοχής μας με συμψηφισμούς ασφαλιστικών, φορολογικών και άλλων οφειλών. Ενισχύει έτσι όχι μόνο την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και την προοπτική τους, αφού διασφαλίζει νέες δυνατότητες ρευστότητας. Δημιουργούνται νέες συνθήκες για υγιή ανάπτυξη, τόνωση της τοπικής οικονομίας και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Με την τακτοποίηση του 12% κλείνουμε έναν φαύλο κύκλο κρατικής ασυνέπειας του παρελθόντος και με τη Διυπουργική Επιτροπή για τη Θράκη ανοίγουμε ένα νέο κύκλο πραγματικής ανάπτυξης. Στο πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ αποδεικνύουμε εμπράκτως τι σημαίνει ισχυρή εκπροσώπηση

 

https://www.youtube.com/watch?v=6_lehl71sVY&fbclid=IwAR1d3KbuD8Xr7FElw5Mkh2Jx36BD7zPZaA9uxe6FQ2z7kuf0OfaXcIVgSP4

https://www.youtube.com/watch?v=w5tQAm1em5o&feature=youtu.be

Facebook Comments