Ο Στάινμαϊερ στην Ελλάδα 10-12/10

bild-steinmeier-buedenbender-akropolis-museum

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, δρ Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, και η  Έλκε Μπύντενμπεντερ θα πραγματοποιήσουν από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα υποδεχθεί στην Αθήνα με στρατιωτικές τιμές ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας,  Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Στάινμαϊερ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και θα συναντηθεί με μαθητές, νέους και νεαρούς καλλιτέχνες.
Στην ελληνική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Στάινμαϊερ, θα έχει πολιτικές συνομιλίες μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,  Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  Κυριάκο Μητσοτάκη.
Με αφορμή την ανακήρυξή του ως επίτιμου διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα εκφωνήσει ομιλία. Θα επισκεφθεί, επίσης, το μνημείο του στρατοπέδου συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας.
Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα μεταβεί συνοδεία του Έλληνα Προέδρου στην πατρίδα του κ. Παυλόπουλου, την Καλαμάτα. Εκεί θα επισκεφθεί την ανασκαφή της αρχαίας Μεσσήνης και θα συνομιλήσει με νεαρούς επιχειρηματίες νεοφυών επιχειρήσεων.
Facebook Comments