Το ΕΚ υποστηρίζει τις τοπικές αρχές στη μάχη ενάντια στις συνέπειες της πανδημίας

0
75

Εκτός από τις κύριες δραστηριότητες του Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος Sassoli προσέφερε την υποστήριξη του ΕΚ στις τοπικές αρχές παρέχοντας γεύματα, στέγη και ένα κέντρο εξέτασης για τον COVID19.

Τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 δεν έχουν επηρεάσει την δυνατότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διασφαλίσει τις νομοθετικές, δημοσιονομικές και ελεγκτικές λειτουργίες του θεσμού.

Εκτός από τις κύριες δραστηριότητες του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές προσφέροντας υποστήριξη στην αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της κρίσης στους τρεις κύριους τόπους εργασίας του. Ως αποτέλεσμα, τέθηκαν σε ισχύ διαφορετικές συμφωνίες με τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων αιτημάτων και αναγκών λόγω των συνθηκών.

“Βρισκόμαστε όλοι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αγγίζει τις ζωές των ανθρώπων. Αυτή η κρίση πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους, συμπεριλαμβανομένων των θεσμών, να δώσουμε το καλό παράδειγμα ” δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli.

Βρυξέλλες

Χάρη στις υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης, το ΕΚ παρέχει περίπου 7.000 γεύματα την εβδομάδα από τις 14 Απριλίου, τα οποία διανέμονται σε συνεργασία με διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις: τη Resto du Coeur Saint Gilles, τη Douche FLUX, τον Ερυθρό Σταυρό, τη Μητέρα Τερέζα και το CPAS Ixelles. Επίσης, το Κοινοβούλιο παραδίδει γεύματα για το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Saint Pierre.

Επιπλέον, έχει προσφερθεί καταφύγιο σε 100 ευάλωτες γυναίκες στις εγκαταστάσεις του ΕΚ στις Βρυξέλλες. Η οργάνωση Samusocial της περιφέρειας των Βρυξελλών έχει αναλάβει τον συντονισμό στις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του κτηρίου Kohl του ΕΚ από τις 29 Απριλίου. Το Κοινοβούλιο παρέχει στην οργάνωση την τροφοδοσία 7 ημέρες την εβδομάδα, σε μια καφετέρια αναπροσαρμοσμένη ώστε να τηρούνται όλα τα προληπτικά μέτρα.

Ακόμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει διαθέσει μέρος του στόλου αυτοκινήτων και φορτηγών του για τη μεταφορά προμηθειών και την παράδοση γευμάτων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Στρασβούργο

Το Κοινοβούλιο συνεργάζεται με τον τοπικό Ερυθρό Σταυρό και σε συνεργασία με τις αρχές της πόλης του Στρασβούργου, παρέχει 500 γεύματα την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα για άτομα που έχουν ανάγκη.

Σε συνεργασία με τις αρχές του νομού Κάτω Ρήνου, ένα κέντρο εξέτασης για τον COVID-19 άνοιξε στο κτίριο Louise WEISS του ΕΚ στο Στρασβούργο στις 11 Μαΐου. Τέσσερα ιατρικά διαγνωστικά εργαστήρια της περιοχής είναι υπεύθυνα για τις εξετάσεις του γενικού πληθυσμού, ενώ οι δράσεις εποπτεύονται από την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας του Grand-Est (ARS) και τη Νομαρχία Κάτω Ρήνου. Το ΕΚ έχει επίσης διαθέσει τον στόλο αυτοκινήτων / φορτηγών του για τη μεταφορά προμηθειών εφόσον χρειάζεται.

Λουξεμβούργο

Το ΕΚ συνεργάζεται με τις τοπικές οργανώσεις AbrigadoCaritas και τον Ερυθρό Σταυρό και παρέχει 500 γεύματα την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα για άτομα που έχουν ανάγκη. Θάλαμοι διερμηνείας (με γυάλινα παράθυρα) που χρησιμοποιήθηκαν για εξωτερικές αποστολές έχουν επίσης διατεθεί σε ένα γηροκομείο στο Bettembourg, επιτρέποντας στους διαμένοντες να δουν τους συγγενείς τους, μετά από πολλές εβδομάδες περιορισμού, χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης.

Χρήσιμες επαφές και υλικό

Ας σημειωθεί ότι ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει διαθέσει τις εγκαταστάσεις του, η διαχείριση των πρωτοβουλιών γίνεται από τις τοπικές αρχές και οργανώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους.

Προκειμένου να σεβαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο των τοπικών οργανισμών και να αποφύγει τη διατάραξη των υπηρεσιών ή τη ιδιωτικότητάς τους, το Κέντρο Πολυμέσων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαθέτει μια συλλογή φωτογραφιών και βίντεο με δυνατότητα ελεύθερης λήψης και χρήσης με εικόνες από τις πρωτοβουλίες στο Στρασβούργο, τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο.

Κατάλογος επαφών από τις τοπικές αρχές με τις οποίες συνεργάζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης στους τρεις τόπους εργασίας του.

Facebook Comments