Τραμπ: Ελλάδα! Είναι σε τόσο απαίσια κατάσταση

epa05874011 US President Donald Trump listens while meeting with women small business owners in the Roosevelt Room of the White House in Washington, DC, USA, 27 March 2017. Investors further unwound trades initiated in November resting on the idea that the election of Trump and a Republican Congress meant smooth passage of an agenda that featured business-friendly tax cuts and regulatory changes. EPA/ANDREW HARRER / POOL

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την συμπάθεια του για τα δεινά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, που διανύει το όγδοο έτος της οικονομικής κρίσης, προσπαθώντας να παλέψει σήμερα με ένα χρέος 323 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένα από τα μέλη της τρόικας ? οι τρεις πιστωτές που παρέχουν τα δάνεια για να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική οικονομία έπειτα από το 2010.
«Ελλάδα! Είναι σε τόσο απαίσια κατάσταση εκεί. Είναι φρικτό», δήλωσε ο Τραμπ σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Newsmax.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, επισήμανε πως πιθανώς να συνεχίσει να υποστηρίζει την διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου χρηματοδότησης των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να την ακυρώσει.
«Θα έχουμε νεότερα για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες», πρόσθεσε ο Τραμπ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments