Πορτογαλία – Ισλανδία 1 – 1

Η Ισλανδία έκανε την έκπληξη κόντρα στην Πορτογαλία και απέσπασε ισοπαλία 1-1 στον αγώνα που έκλεισε τον έκτο όμιλο.
Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία ήταν για την Ισλανδία που στο 3ο λεπτό βγήκε στην κόντρα με τον Γκίλντι Σίγκουρντσον. Ο μέσος της Σουόνσι απέτυχε να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο με διπλή προσπάθεια και το 0-0 παρέμεινε.
Στο 21’ ήταν η σειρά της Πορτογαλίας να φτάσει κοντά στο γκολ. Σέντρα του Ρονάλντο, κεφαλιά του Νάνι από το ένα μέτρο, αλλά ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας διώχνει σωτήρια με τα πόδια.
Εκεί που οι Ίβηρες έδειχναν να ελέγχουν το ματς, οι Ισλανδοί χτύπησαν σαν…κόμπρα. Στο 50’ ο Μπιάρνασον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο με μονοκόμματο σουτ από σέντρα του Γκούντμουντσον «γράφοντας» το 1-1.
Οι Ίβηρες έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και η επόμενη ευκαιρία τους ήρθε από στημένη μπάλα στο 71’. Ο Νάνι έπιασε την κεφαλιά και με τον Χάλνταρσον εξουδετερωμένο η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ισλανδίας.
Στο 78’ ο Κουαρέσμα που μπήκε αλλαγή έστω και χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμος, απείλησε με σουτ, όμως και πάλι ο Χάλνταρσον πέταξε τη μπάλα σε κόρνερ.
Στο 85’ ο Ρονάλντο απέδειξε ότι ήταν σε κακή μέρα, καθώς με κεφαλιά από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ισλανδό κίπερ.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Ρουί Πατρίσιο έσωσε την Πορτογαλία αποκρούοντας σουτ του Φινμπόγκασον.
Το ματς έμεινε στο 1-1 με τον Ρονάλντο να εκτελεί δύο σερί φάουλ πάνω στο τείχος.
ΠΗΓΗ:gr.euronews.com













