
Ο άνεμος χάλασε τα σχέδια της Βούλα Παπαχρήστου, που είχε ως στόχο να ξεκινήσει τη σεζόν στα Χανιά, με μια επίδοση καλύτερη από το 14,23 μέτρα (1,5), επίδοση με την οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα.
Η “χάλκινη” πρωταθλήτρια Ευρώπης επηρεάστηκε από τον δυνατό αντίθετο άνεμο, που ξεκίνησε λίγο μετά τα δοκιμαστικά άλματα. Η Παπαχρήστου στην ουσία έκανε τρεις προσπάθειες, αφού δεν ολοκλήρωσε το 4ο και 5ο άλμα της και άφησε το έκτο. “Ο αέρας ήταν μεγάλο πρόβλημα. Στο ζέσταμα ο άνεμος ήταν θετικός, στη συνέχεια γύρισε αντίθετος. Ήθελα κάτι καλύτερο, όμως, δεν πειράζει θα έχω την ευκαιρία στον επόμενο αγώνα μου να κυνηγήσω μια επίδοση ανάλογα με τις δυνατότητες μου”, είπε η Παπαχρήστου, που θα αγωνιστεί στη Φιλοθέη κι έπειτα στο Diamond League της Ρώμης. Δεύτερη με 13,00 μ. (1,5) ήταν η Χριστίνα Αλβερτζιάν και τρίτη η Μαρία- Ελενα Σταματέλου (ΠΓΣ) 12,39 μέτρα. Το 14,23 μ. της Παπαχρήστου είναι η έκτη επίδοση φέτος στον κόσμο.
Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Θάνος Καλάκος, που ήταν νικητής στα 800 μ. με 1.49.54 επίδοση κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων του Σωτήρη Παπαδέα (1.49.12).
“Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε, αφού κατάφερα να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Παράλληλα στη σημερινή κούρσα έδειξα πως είμαι σε θέση να κυνηγήσω τόσο το πανελλήνιο ρεκόρ, όσο και μια επίδοση κάτω από το 1.49.00. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει στην Καλαμάτα”, είπε ο αθλητής του Μανώλη Χάντζου. Στο ίδιο αγώνισμα, ο παίδας Γιώργος Μηλιάρας ήταν πέμπτος με 1.51.92 και έδειξε πως είναι σε θέση να πετύχει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.
Ο Λυκούργος Τσάκωνας ήταν νικητής στα 200 μ. με 20.65 (2,0) και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας. Ο έμπειρος πρωταθλητής επηρεάστηκε από τον δυνατό άνεμο, που δεν του άφησε να τρέξει όπως θα ήθελε, το πρώτο μισό της κούρσας. Ο Παίσιος Δημητριάδης ήταν δεύτερος με 21.67 και ο Γιώργος Διάκος τρίτος με 22.20. “Δεν πήγα όσο καλά θα ήθελα, τόσο εξαιτίας του ανέμου, όσο και κάποιων δικών μου λαθών. Είμαι καλά και στους επόμενους αγώνες μου πιστεύω θα τρέξω γρηγορότερα”, είπε ο Τσάκωνας. Στις γυναίκες η Κατερίνα Δαλάκα ήταν νικήτρια με 23.73 (2,1) και έδειξε πως είναι σε θέση να τρέξει κάτω από 23.50. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κορίνα Πολίτη (24.76) και στην τρίτη η Κυριακή Σαμανη (24.85).
Ο αέρας ήταν πρωταγωνιστής και στο επί κοντώ, αφού δεν άφησε τους αθλητές να κάνουν τον αγώνα που ήθελαν. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις, όπου ο πήχης έπεφτε λίγο πριν την προσπάθεια των αθλητών. Νικητής αναδείχθηκε ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος με 5,25 μ., ύψος που ξεπέρασαν τόσο ο δεύτερος Νίκος Νεράντζης, όσο και ο τρίτος Εμμανουήλ Καραλής.
Δυνατό ξεκίνημα για την Πεσιρίδου στα εμπόδια
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου, μπορεί να έμεινε πίσω στις προπονήσεις εξαιτίας οιδήματος στο δόντι, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα την απόδοση της.
Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ξεκίνησε τη σεζόν στα 100 μ. εμπ. με 13.10 (0.9) και έδειξε πως στις επόμενες κούρσες της θα είναι σε θέση να διεκδικήσει χρόνο καλύτερο από το 12.98, που είναι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.
Η Δήμητρα Αραχωβίτη ήταν δεύτερη με 13.78 και η νεάνιδα Αναΐς Καραγιάννη τρίτη με 14.14. Η νεαρή αθλήτρια έχει ως στόχο της χρονιάς, το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 (13.90).
“Έβαλα λίγο παραπάνω πείσμα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει μια καλή επίδοση. Παρόλα αυτά νοιώθω πως μπορώ να τρέξω γρηγορότερα. Ο αέρας ήταν λίγο περίεργος, αφού γύριζε συνεχώς. Ίσως αγωνιστώ στις 25 του μηνός στο μίτινγκ του Λιντς κι έπειτα στο Γκαλά Γυναικών”, είπε η Πεσιρίδου, που συμπλήρωσε: “Χρειάζομαι δυνατές κούρσες και είμαι τυχερή, που στη Λιλ θα έχει και προκριματικό”.
Στα 110 μ. εμπ. ο Θεόπιστος Μαυρίδης ήταν νικητής με 14.60 (2,7), με τον Νίκο Σαισανά να ακολουθεί με 14.63.
Ο Γερμανός Τόμπιας Λάνγκε ήταν νικητής στα 400 μ. με 47.60 με τον Πέτρο Κυριακίδη να ακολουθεί με 47.67. Ο έφηβος Μιχάλης Παππάς δεν άντεξε στον γρήγορο ρυθμό και τελικά τερμάτισε τρίτος με 47.90, ωστόσο έδειξε πως έχει το περιθώριο να κυνηγήσει το 47.55, που θα τον στείλει στο Γκροσέτο.
Ο Μίλτος Τεντόγλου αν και δεν κατάφερε να βρει σημάδι πάνω από τα 8,00 μ.,επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική του κατάσταση.
Ο έφηβος άλτης “προσγειώθηκε” στα 7,92 μ. (2,8) στο μήκος, ενώ με κανονικές συνθήκες είχε καλύτερο άλμα στα 7,90 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, μπορεί να έχει ως βασικό στόχο της χρονιάς τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο, ωστόσο δείχνει πως είναι σε θέση να κυνηγήσει και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου (8,15 μ.). Τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν συνέχισε και ο Νίκος Καψής, που ήταν δεύτερος με 7,83 μ. (1,8), όπως και ο Τάσος Γαλαζούλας, που ακολούθησε στην τρίτη θέση με 7,74 μ. (2,0). Ο Μιχάλης Μερτζανίδης ήταν πέμπτος με 7,67 μ. και ο Γιώργος Τσάκωνας ακολούθησε με 7,55 μέτρα.
“Έχασα λίγο τον ρυθμό μου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην βγει το άλμα που ήθελε. Παρόλα αυτά έχω μπροστά μου τους αγώνες για να κυνηγήσω μια πολύ καλύτερη επίδοση. Η επόμενη ευκαιρία μου είναι το επόμενο Σάββατο στην Καλαμάτα”, είπε ο Μίλτος Τεντόγλου.
Στα 100 μ. των γυναικών η Κατερίνα Δαλάκα πέτυχε 11.59 (-0,5) και ακολούθησαν οι Ραφαέλα Σπανουδάκη (11.82) και Βενιέρη (11.98). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Παναγιώτης Τριβυζάς πέτυχε 10.52 (-1,4) και ακολούθησε ο έφηβος Κώστας Ζήκος (10.76) και στην τρίτη ο Αγγελος Ρούσσος (10.89).
Ο αέρας δεν βοήθησε τον Αντώνη Μέρλο, που επικράτησε στο ύψος με 2,05 μ. και δεν τα κατάφερε στη συνέχεια στα 2,10 μέτρα. Ο αθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στα Θώδεια.
Η Χάιδω Αλεξούλη ήταν νικήτρια στο πρώτο αγώνισμα της ημέρας, στην αθλητική συνάντηση στίβου, “Χανιά 2017”.
Η Αλεξούλη 6,40 μ
Η πρωταθλήτρια του μήκους ξεκίνησε τους αγώνες της με 6,40 μ. (2,3) σε ένα άλμα, όπου πάτησε πίσω από την βαλβίδα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ακόμη άλμα στα 6,35 μ. (0,6). Η Ανριάννα Γράβαλου ακολούθησε με 6,32 μ. (2,2), ενώ τρίτη ήταν η Εφη Κολοκυθά με 6,30 μ. (2,0). Η νεάνιδα Ελένη Κουτσαλιάρη ήταν στην τέταρτη θέση με 6,05 μέτρα (1,6).
“Ηταν ο πρώτος αγώνας της σεζόν. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένη, αν και πατούσα αρκετά πίσω. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης, με στόχο μια καλύτερη επίδοση”, είπε η Αλεξούλη.
Η Στέλλα Λεδάκη συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, αφού μετά το 4,35 μ. στο διασυλλογικό πρωτάθλημα επικράτησε και στα “Χανιά 2017” με 4,30 μέτρα. Η αθλήτρια του Δημήτρη Κυτέα δεν κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει τα 4,40 μ., ύψος στο οποίο είχε καλές προσπάθειες. Η Ελένη Πόλακ ξεμπέρδεψε και επίσημα με το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Μπίντγκοζ, αφού ξεπέρασε τα 4,20 μ. και κατέλαβε την δεύτερη θέση. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη στη συνέχεια είχε καλά άλματα στα 4,40 μέτρα.
Η Κύπρια Ελένη Αρτυματά στην δεύτερη κούρσα της στα 400 μ. σημείωσε 52.76 και έδειξε πως είναι κοντά στο όριο για το Λονδίνο. Η Ελπίδα Καρκαλάτου ήταν η καλύτερη Ελληνίδα με 55.58.
ΠΗΓΗ:ΣΕΓΑΣ