3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι Συνδιοργανωτής των «3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού» που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου 2021. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα στη χώρα μας.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα είναι μία φαντασμαγορική γιορτή αθλητισμού, η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση για εργαζόμενους από εταιρείες και οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Μία επιτυχημένη διοργάνωση θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής πόλης των Αθηνών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών που είτε θα λάβουν μέρος στους αγώνες, είτε θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα ως σύνοδοι των αθλητών, κάνοντας χρήση των τουριστικών μας υποδομών.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 28 αθλήματα. Θα διεξαχθούν σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι το ΟΑΚΑ  και το ΣΕΦ.

Η επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία προβολής της Περιφέρειας Αττικής, ως Συνδιοργανωτή. Παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται από κοινού με τους ανθρώπους της Περιφέρειας προκειμένου να παρέχουν στους συμμετέχοντες την ασφάλεια και τον σεβασμό που τους αξίζει ανταποκρινόμενοι στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,  του Δήμου Αθηνών, του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και του Δήμου Γαλατσίου και του Δήμου Γλυφάδας .

Τους Παγκόσμιους Αγώνες υποστηρίζουν το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο  και οι Ομοσπονδίες των αγωνισμάτων

Facebook Comments