Καλές επιδόσεις από τους Ελληνες σπρίντερ στα Δρόμεια

0
226

Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στους αγώνες “Δρόμεια”, που έγιναν σήμερα στη Βάρη εκεί όπου έκαναν ντεμπούτο ορισμένοι από τους κορυφαίους και τις κορυφαίες των ταχυτήτων.

Ο Κώστας Δουβαλίδης μπορεί να μην είχε τον απαιτούμενο συναγωνισμό στα 110 μ. εμπ., ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να διανύσει την απόσταση σε 13.46 (2,6) και να δείξει πως παρά το γεγονός ότι δεν κυνηγά να βρεθεί στα περσινά αγωνιστικά επίπεδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Πολύ καλό ήταν το ντεμπούτο και της Ραφαέλας Σπανουδάκη, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να διανύσει τα 100 μ. σε 11.37 (2,9) και να αφήσει πολλές υποσχέσεις για μια γρήγορη κούρσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Η Μαρία Γάτου ήταν δεύτερη στη σημερινή κούρσα με 11.48, αφού έμεινε πίσω και δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά, ωστόσο έδειξε κι αυτή πως είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να απειλήσει φέτος το ατομικό της 11.44. Η τρίτη θέση στα 100 μ. πήγε στην Κύπρια Ελένη Αρτυματά, που σημείωσε 11.59 (2,9) και 23.45 (1,5), με την Γάτου να αναδεικνύεται δεύτερο στο σύνολο με 24.04 (0,9) από την πρώτη σειρά.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ήταν γρηγορότερος όλων, αφού τερμάτισε σε 10.40 (1,8) τα 100 μ. στο ντεμπούτο του στη σεζόν. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασιάδη θα συνεχίσει στους διασυλλογικούς αγώνες με στόχο χρόνο κάτω από 10.40, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Κώστας Ζήκος ήταν νικητής στη δεύτερη τελική σειρά των 100 μ. με 10.42 (3.3) σε μια καλή για τα δεδομένα των συνθηκών επίδοση. Τόσο ο Ζήκος όσο και ο Νυφανρόπουλος κάνουν ένα πέρασμα από τη σεζόν, με στόχο τους αγώνες της επόμενης χειμερινής περιόδου. Τρίτος στα 100 μ. με 10.71 ήταν ο Άγγελος Ρούσσος.

Η Αναΐς Καραγιάννη εντυπωσίασε στα 100 μ. εμπ., παρά το γεγονός ότι η κούρσα της έγινε με ευνοϊκό άνεμο. Η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε σε 13.26 (2,9) κι έδειξε πως στις επόμενες εμφανίσεις της δε θα έχει πρόβλημα να βελτιώσει το ατομικό της 13.83, το οποίο έχει από το 2018 και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.

 

Facebook Comments