Η Heidi Klum και το Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

 

Τo διάσημο μοντέλο Hieidi Klum παρουσίασε στις 27 Μάϊου σε ιδιωτικό κανάλι της Γερμανίας τον τελικό του διαγωνισμού GNTM για την ανάδειξη του top model της χώρας, χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα υβριδικής μετάδοσης της alfaview.

Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας που επιτρέπει την ταυτόχρονη ζωντανή και εικονική μετάδοση γεγονότων από όλο τον κόσμο, πραγματοποιείται και φέτος το μεγαλύτερο Συνέδριο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών στη ΝΑ Ευρώπη.

Ιδρυτής της μοναδικής στο είδος της πλατφόρμας είναι ο Νίκος Φωστηρόπουλος , Έλληνας που ζει στη Γερμανία και διετέλεσε μάλιστα επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος στην Καρλσρούη.

Η πλατφόρμα της Alfaview , δίνει τη δυνατότητα μετάδοσης πολλών παράλληλων γεγονότων , όπως αυτών που συμβαίνουν ταυτόχρονα στις διάφορες αίθουσες του Διεθνούς Συνεδρίου Nanotexnology 2021.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται εικονικά όποια αίθουσα του Συνεδρίου επιθυμούν , απ’ όποιο σημείο του κόσμου βρίσκονται και να μετατρέπουν την σύνδεσή τους σε virtual ή live.

Όπως εξηγεί ο αδελφός του Νίκου Φωστηρόπουλου, Κωνσταντίνος Φωστηρόπουλος επικεφαλής της ομάδας για τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τις Ηλιακές Κυψέλες στο ερευνητικό κέντρο Helmholz Κωνσταντίνος Φωστηρόπουλος και ταυτόχρονα ένας από τους ομιλητές του Συνεδρίου και διδάσκοντες στο Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας, « η πλατφόρμα είναι απλή στη χρήση της και δεν χρειάζεται διαρκή τεχνική υποστήριξη.

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα με την ελληνική υπογραφή εφαρμόστηκε πειραματικά και με απόλυτη επιτυχία πριν από πέντε χρόνια σε επιστημονική εκδήλωση του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN, καθώς και στο περσινό NANOTEXNOLOGY 2020 που πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας Virtual & Live»


Με έμφαση στην Πράσινη Ενέργεια και στη Νανοϊατρική

Εντυπωσιακές κυρίως ως προς το εύρος της θεματολογίας τους είναι και οι εργασίες των νέων επιστημόνων που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Nanotexnology 2021 και του Θερινού Σχολείου Νανοτεχνολογίας 3-10 Ιουλίου Porto Palace (www.nanotexnology.com)

Τριανταπέντε συνολικά posters που παρουσιάζονται υβριδικά , αφορούν θέματα υγείας (παραγωγή αίματος από βλαστοκύτταρα , εφαρμογή που ειδοποιεί για πιθανό έμφραγμα), ιατρικές εφαρμογές, και πράσινη ενέργειας (εκτύπωση φωτοβολταϊκών σε χαρτί). Οι συμμετοχές των ερευνητών είναι στην πλειοψηφία τους από χώρες της Ευρώπης (Πολωνία, Ιταλία, Ρουμανία, Γερμανία).

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της Νανοϊατρικής

Την Τρίτη 6 Ιουλίου από το πρωί στις 10.30 έως και το μεσημέρι στις 13.00 στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας, στο ξενοδοχείο Porto Palace, θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Νανοϊατρικής .

H καθηγήτρια Ελίζα Κονοφάγου (Columbia University , USA), θα μιλήσει για τη μεταφορά φαρμάκων μέσω ενός πολύ επιλεκτικού ημιπερατού περιγράμματος του ενδοθηλιακού κυττάρου, για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών και καρκίνου.

Την ίδια ημέρα στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του Συνεδρίου στις 20.00 ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Γιώργος Μαλλιαράς, θα αναφερθεί σε όλες τις πρόσφατες εξελίξεις της Μικροηλεκτρονικής και των εφαρμογών της στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Καινοτομίες στην μάχη της πανδημίας Πέμπτη 8 Ιουλίου

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου, το πρωί στις 10.20 η Dr Ling Peng (Aix Marseille University, France) θα μιλήσει για τα αυτοσυναρμολογούμενα συστήματα διατεταγμένων πολυμερών μορίων , τα οποία χρησιμοποιούνται για βιοϊατρικές εφαρμογές.

Η εξειδικευμένη σε θέματα νομολογίας στον τομέα της Νανοϊατρικής και της Νανοτεχνολογίας Illise Feitshans, θα μιλήσει για την εφαρμογή των νόμων της Νανοτεχνολογίας και τον τρόπο με τον οποίο «έσωσε» τον κόσμο από την πανδημία

Εκπρόσωποι του Διεθνούς Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας της Πορτογαλίας θα αναφερθούν στις πρόσφατες καινοτομίες για την πρόληψη, επιτήρηση και διάγνωση του Covid 19.

Η ερευνητική ομάδα της εταιρείας BLNanobiomed και του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN θα παρουσιάσει τις τρισδιάστατες εκτυπωμένες, υψηλής προστασίας μάσκες που δημιουργήθηκαν λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του VOCIDTM για την ανίχνευση του κορονοϊού στην εκπνοή , θα αναφερθούν ερευνητές από το Ισραήλ, ενώ θα παρουσιαστούν και νέα στοιχεία για τη συμβολή των βιοαισθητήρων στην πολλαπλή ανίχνευση τόσο του sarsCoV -2 όσο και της γρίπης.

Σε …επίσημη πρώτη παρουσιάζεται ο σταθμός φόρτισης ηλ. Αυτοκινήτων

Από την Τρίτη 6 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι στις 8 Ιουλίου, ο κεντρικός χώρος του ξενοδοχείου Porto Palace, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομιών στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

-Η Ελληνική εταιρεία OrganicElectronicTechnologies(ΟΕΤ), παρουσιάζει για πρώτη φορά έναν έξυπνο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων βασισμένο στα φωτοβολταικά 3ης γενιάς που παράγει η εταιρεία.

Ο σταθμός διαθέτει συστήματα ασφαλείας με κάμερες, και φωτισμού. Τα οργανικά φωτοβολταϊκά που παράγουν ενέργεια και από το διάχυτο φως είναι κατασκευασμένα σε εύκαμπτα υποστρώματα, με προδιαγραφές σύγχρονου design, φιλικά στο περιβάλλον και με ανακυκλώσιμα υλικά

Συνεργασία με την FIAT

Η OET (https://oetechnologies.com) είναι η μοναδική διεθνώς εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων οργανικών εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς (OPVs), σε συνεργασία με την FIAT,και στο πλαίσιο τωνευρωπαϊκώνπρογραμμάτων SmartLine καιCORNET(https://www.cornet-project.eu/), δημιούργησαν και εγκατέστησαν OPVPanels, ηλιακούς ανιχνευτές (solardetectors)και θερμοστοιχεία για ηλιακές οροφές αυτοκινήτων (φωτ 4) και OLEDs για σήμανση και φωτισμό στα αυτοκίνητα.

-Υψηλής ευαισθησίας rapidtests με εύκολη χρήση,αξιόπιστα αποτελέσματα, και χαμηλό κόστος μαζικής παραγωγής, δημιούργησε και παράγει η εταιρεία BLNanobiomed (http://bl-nanobiomed.com/) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «RealNano».

Τα πρωτοποριακά rapid tests που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο φετινό Διεθνές ΠολυσυνέδριοNANONEXNOLOGY2021, «ανοίγουν» ουσιαστικά «τον δρόμο» για τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων τεχνολογικών προϊόντων στον τομέα των διαγνωστικών ελέγχων.

Facebook Comments