Αγωνιστικός «πυρετός» για την Abarth σε πίστες και ράλι

  • Το γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα της Abarth συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον «Σκορπιό» να συμμετέχει μέσω του Abarth Rally Cup στο Rally di Roma Capitale του ERC, αλλά και στην θρυλική πίστα της Imola με τον Ιταλικό θεσμό της F.4 Championship Powered by Abarth.
  • Στο Πρωτάθλημα της F.4, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία σχολεία για νέους οδηγούς αγώνων, συμμετέχει και ο Έλληνας Τζώρτζης Μαρκογιάννης με την ομάδα της CRAM Motorsport.
  • Με το DNA της μάρκας να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους αγώνες, η Abarth μεταφέρει την εμπειρία που αποκομίζει από τα ράλι και τις πίστες στα αυτοκίνητα παραγωγής της, όπως γίνεται εμφανές και από την πρόσφατη παρουσίαση του νέου Abarth F595, έκδοσης που εμπνέεται από το δυναμικό χώρο της Formula 4.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο από αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Abarth. Από την Παρασκευή 23 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 25 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος γύρος του Ιταλικού θεσμού F.4 Championship Powered by Abarth στην πίστα της Ίμολα, ενώ την ίδια στιγμή θα λαμβάνει χώρα το ασφάλτινο Rally di Roma Capitale, αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC), στο οποίο αγωνίζονται και τα Abarth 124 rally του Abarth Rally Cup.

Στο αυτοκινητοδρόμιο Enzo e Dino Ferrari, στην Imola περισσότερα από 30 μονοθέσια θα βρεθούν στην σειρά εκκίνησης του 4ου γύρου του Ιταλικού F.4 Championship Powered by Abarth. Μέχρι στιγμής πρωταγωνιστής στο θεσμό είναι ο Βρετανός Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing), ο οποίος έχει κυριαρχήσει στους πρώτους αγώνες. Στην θρυλική πίστα θα βρεθεί και ο Έλληνας νεαρός οδηγός, Τζώρτζης Μαρκογιάννης, ο οποίος με τα χρώματα της CRAM Motorsport θα προσπαθήσει να κάνει μια όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση, κερδίζοντας παράλληλα πολύτιμη εμπειρία για τη συνέχεια της σαιζόν. Την Παρασκευή 23/7 θα πραγματοποιηθούν δύο ελεύθερες δοκιμαστικές περίοδοι, το Σάββατο 24/7 θα πραγματοποιηθούν οι δύο κατατακτήριες περίοδοι καθώς και ο πρώτος αγώνας, ενώ την Κυριακή 25/7 ο γύρος στην Ίμολα θα ολοκληρωθεί με δύο ακόμα αγώνες. Όπως και στον αντίστοιχο Γερμανικό θεσμό, τα μονοθέσια εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.4 T-Jet της Abarth απόδοσης 160 ίππων, κινητήριο σύνολο που εφοδιάζει και τα αυτοκίνητα παραγωγής της μάρκας, όπως το νέο F595 (165 ίπποι), ένα μοντέλο με έμπνευση από το δυναμικό κόσμο της Formula 4.

Παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ίμολα, ο «Σκορπιός» θα βρεθεί και στη σειρά εκκίνησης του Rally di Roma Capitale, αγώνα του ERC, στον οποίο οι Dariusz Poloński/Łukasz Sitek και Roberto Gobbin/Alessandro Cervi θα δώσουν τη μάχη τους με τα Abarth 124 rally. Η εκκίνηση του αγώνα είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23/7 από το εντυπωσιακό Castel Sant’Angelo στο κέντρο το Ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ μετά από 731,04 χιλιόμετρα –εκ των οποίων τα 190,09 χιλιόμετρα σε ειδικές διαδρομές- τα πληρώματα θα ολοκληρώσουν την προσπάθεια με την επιστροφή τους στην «Αιώνια Πόλη».

 

Facebook Comments