Απόκτηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Πρόκειται για το ακίνητο Πρ. Λόφου, Τζαβέλα, Ζαΐμη και Μάρκου Μπότσαρη

unnamed

Στην αγορά ενός ακόμα οικοπέδου προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να αυξήσει τους κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους που έχουν στην διάθεσή τους οι Ηρακλειώτες, ενισχύοντας περαιτέρω την δημοτική περιουσία. Πρόκειται για το μοναδικό κομμάτι που είχε απομείνει σε ιδιοκτησία ιδιωτών στον χώρο που περιβάλλεται από τις οδούς Πρ. Λόφου, Τζαβέλα, Ζαΐμη και Μάρκου Μπότσαρη (το υπόλοιπο είναι και αυτό δημοτικό, ενώ ένα κομμάτι ανήκει στις Κτιριακές Υποδομές), το οποίο πλέον ο Δήμος θα αποκτήσει αφενός για να ενοποιήσει το εν λόγω ακίνητο, αφετέρου για να αποτρέψει την πιθανότητα οικοδόμησής του.

Και αυτό γιατί, το συγκεκριμένο ακίνητο τελούσε για χρόνια σε καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, χωρίς όμως στο παρελθόν ο Δήμος να καταφέρει να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες του και να αποκτήσει τον χώρο. Οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στα δικαστήρια, η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε και, πλέον, ο δρόμος ήταν ανοικτός για να κτιστεί το οικόπεδο.unnamed-1

Η δημοτική αρχή της πόλης κινήθηκε γρήγορα, ήρθε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και δρομολόγησε την απευθείας αγορά του κομματιού της γης που έχουν στην κατοχή τους, σε τιμή, μάλιστα,  πολύ χαμηλότερη από την αρχικά ορισμένη.

Η απευθείας αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου εγκρίθηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και όλα, πλέον, είναι έτοιμα για να κάνει ο Δήμος ακόμα έναν ελεύθερο χώρο δικό του. Θυμίζουμε, το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο προορίζεται για ήπιες αθλητικές χρήσεις και πράσινο.

 

Facebook Comments