Δεκάδες το τσίκνησαν και το γλέντισαν στο Γαλάτσι

unnamed (23)Του Βαγγέλη Καρπαθάκη 
Στον προαύλιο χώρο του ΠΑΛΑΙ (κλειστού γυμναστηρίου Γαλατσίου) πραγματοποιήθηκε η δεύτερη “συνάντηση-ξεφάντωμα” της Ένωσης Αγροτικών Συνετερισμών Νάξου σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου.
Στο τσίκνισμα που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλατσίου τα τρόφιμα τα οποία σε ποσότητες ξεπέρασαν κάθε όριο ψήσανε και μοίρασαν στον κόσμο οι εργαζόμενοι της διοργάνωσης εκδηλώσεων ΚΟΡΡΕΣ.unnamed (3)
Συγκεκριμένα, πάνω από 80 αρνιά και 1000 σουβλάκια και ένας τόνος πατάτες Νάξου διανεμήθηκαν σε συμπολίτες μας οι οποίοι προσήλθαν στο τοπικό γλέντι του δήμου Γαλατσίου γλέντι με διαδημοτική ισχύ καθόσον παρευρέθηκαν κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης και η φετινή 2η χρονιά έγινε και το αντικείμενο μεγαλύτερων συζητήσεων ανά την Ελλάδα.unnamed (4)
Σε δηλώσεις στη ΒΟΡΕΙΝΗ  (Voreini.gr) ο Πρόεδρος Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου Δημήρτης Καπούνης δήλωσε : Είμαστε Μια Ένωση με 3600 μέλη από την Νάξο της μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό. Η Ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου παράγει το χρόνο 1100 τόνους γραβιέρα που παράγετε μόνο από γάλα Νάξου και από 4500 αγελάδες και 100000 αιγοπρόβατα. Είναι προϊόν ΠΟΠ (προϊόν ονομασίας προέλευσης). Βγάζει 8.000.000 κιλά πατάτες ΠΓΕ (προϊόν γεωγραφικής ένδειξης) που παράγεται και συσκευαζεται στη Νάξο. Εκτρέφει 130.000 αρνιά και κατσίκια και κάθε χρόνο στέλνει σε μεγάλες αλυσίδες περίπου 35.000 αρνια και κατσίκια. Το 60% της οικονομίας του νησιού στηρίζεται στην κτηνοτροφία και στην γεωργία. Η Ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου ήρθε σήμερα στην Αθήνα για να κεράσει με τα προϊόντα της τους Αθηναίους να γευτούν τα γνήσια προϊόντα του νησιού μας σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου.unnamed (5)
Στην εκδήλωση να σημειωθεί ότι έλαβε μέρος Παραδοσιακό Χορευτικό τμήμα Συλλόγου επαρχίας της Νάξου ,καθώς συμμετείχαν και ο Σύλλογος Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων , καθώς και ο σύλλογος Ναξιωτών Άγιος Γεώργιος Νάξου κα.unnamed (6)
Τέλος , αξίζει να αναφερθεί ότι στο γλέντι ακούστηκαν γνήσια παραδοσιακά Ναξιώτικα Τραγούδια αλλά και πώς όλοι οι παρευρισκόμενοι γλέντησαν,χόρεψαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους μέσα σε ένα κλίμα ενάντια στην κρίση και τα προβλήματα της καθημερινότητας .unnamed (7) unnamed (12) unnamed (11) unnamed (10) unnamed (9) unnamed (8) unnamed (13) unnamed (14) unnamed (15) unnamed (16) unnamed (17) unnamed (22) unnamed (21) unnamed (20) unnamed (19) unnamed (18)
Facebook Comments