Φυλακισμένα σκυλιά σε «καταφύγιο-κολαστήριο» στην Καρδίτσα

0
565
Καταγγελία ΣΟΚ του Απόστολου Κολοκύθα;
  • Τι διαπίστωσα μετά από επίσκεψη μου στο υποτιθέμενο καταφύγιο
  • Ζητώ την παρέμβαση του εισαγγελέα
  • Να καταργηθεί το τέλος για τα αδέσποτα (σκυλόσημο) που επέβαλε η προηγούμενη δημοτική αρχή
  • Είναι «παράνομο και αυθαίρετο» τέλος που άδικα πληρώνει ο Καρδιτσιώτης
Την είσπραξη του τέλους για τα αδέσποτα γνωστό ως «σκυλόσημο» ποσού 0,40 ευρώ ανά λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ, είχε καθιερώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Αλεξάκου, είχε επιβληθεί από το 272/2015 και εισπράττεται ακόμη και σήμερα μέσω των λογαριασμών ύδρευσης. Είναι γνωστό ότι με παρέμβασή μου τότε είχα ακυρώσει την πρώτη απόφαση όμως ο δήμος επανήλθε με νέα απόφαση που τελικά πέρασε και από την περιφέρεια.
Επειδή όμως στον δήμο μας δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα καταφύγιο αδέσποτων σύμφωνα με όσα η σχετική νομοθεσία ορίζει (προδιαγραφές, προϋποθέσεις φιλοξενίας κλπ) η επιβολή και είσπραξη του ως άνω τέλους δεν είναι νόμιμη και ζητώ την κατάργηση του. Όταν ο Δήμος δημιουργήσει χώρο υποδοχής αδέσποτων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τότε μπορεί να ληφθεί απόφαση του Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβολή σχετικού τέλους.
Από καιρό είχα πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο υποτιθέμενο «καταφύγιο» και μετά από επίσκεψη μου διαπίστωσα απίστευτα πράγματα. Έγκλειστα δεκάδες άρρωστα κι εξαθλιωμένα αδέσποτα σκυλιά βρέθηκαν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ η κλινική τους εικόνα ήταν εξαιρετικά τραγική. Ο παράνομος χώρος «αποθήκευσης» αδέσποτων σκύλων λειτουργεί κάτω από τρισάθλιες συνθήκες σε περιφραγμένο χώρο κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας και στοιχειώδους σεβασμού απέναντι στα ζώα.
Τα ζώα είναι γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια που τους πίνουν το αίμα, με αποτέλεσμα στην συντριπτική τους πλειοψηφία να πάσχουν από ερλιχίωση, μια επώδυνη για τα ζώα ασθένεια, ορισμένα με λεϊσμανίαση, πολλά ήταν με σοβαρά τραύματα από μεταξύ τους επιθέσεις, με δερματικά προβλήματα από τους ψύλλους, με ανοικτές πληγές, με την κλινική εικόνα των ζώων να παραπέμπει σε άσυλα θανάτου.
Είναι μια υγειονομική βόμβα στην κυριολεξία, άθλια παραπήγματα ως δήθεν καταλύματα, καμία προστασία των ζώων από τον καύσωνα, τις καταιγίδες και το κρύο, με παντελή αρκετές φορές έλλειψη νερού, σχεδόν καμία φαρμακευτική περίθαλψη. Τα ζώα είναι άρρωστα σχεδόν στο σύνολό τους, με ανυπαρξία ελέγχου για το πόσα ζώα έμπαιναν, πόσα πέθαιναν, πόσα γεννιόντουσαν εκεί μέσα και τι απογίνονταν, πόσα κατασπαράσσονταν μεταξύ τους κ.λπ. Και όλα αυτά εν ονόματι της «φιλοζωίας», μιας πρακτικής δηλαδή εγκληματικής απέναντι στα ζώα.
Όλοι ξέρουν και δεν μιλούν, όμως ήρθε η ώρα, το κολαστήριο αυτό πρέπει να κλείσει άμεσα και να κατεδαφιστεί ώστε τίποτα να μη θυμίζει το μαρτύριο όσων ζώων μπήκαν εκεί. Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι μας ότι τέτοιου είδους χώροι αποτελούν ντροπή για την χώρα, κολαστήριο για τα ζώα και πρέπει να κλείνουν για πάντα.
Ζητάω την ευαισθησία και την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα, να κινηθεί και να πράξει τα δέοντα κατά όλων όσων ευθύνονται για την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση, φυσικών και ηθικών αυτουργών, να ασκηθούν τα νόμιμα και τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία.
Facebook Comments