Γιώργος Παπαδόπουλος: “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για την ανάκτηση της αίγλης του Δήμου Κηφισιάς”

0
177

ΦΩΤΟ-2019_MG_1503“Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα των στελεχών της «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ». Πρόκειται για ένα συνδυασμό έμπειρων αυτοδιοικητικών με νέους εμφανιζόμενους στα δημοτικά δρώμενα που έχουν μεγάλη διάθεση για δουλειά. Αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες που αντιπροσωπεύουν κάθε κοινωνικό και επαγγελματικό κλάδο από κάθε γειτονιά της πόλης. Ο Ωνάσης είχε δηλώσει κάποτε ότι το μέγεθος της επιτυχίας του οφειλόταν στο ταλέντο του να επιλέγει καλούς συνεργάτες. Φιλοδοξώ να αποδειχτεί στην πράξη ότι διαθέτω ανάλογο ταλέντο”.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς και επικεφαλής της Παράταξης “ Επανεκκίνηση Τώρα“, Γιώργος Παπαδόπουλος, στη συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ.

Για ποιο λόγο λάβατε την απόφαση να κατεβείτε ως Υποψήφιος Δήμαρχος στην Κηφισιά;

Έχω μια συνεχή και σταθερή παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς επί έξι δημοτικές περιόδους.

Στις πέντε περιόδους μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχω στη Διοίκηση και στην τρέχουσα να είμαι μέλος της Αντιπολίτευσης.

Αντικειμενικά συνεπώς έχω αποκομίσει ικανή εμπειρία και γνώση του αντικειμένου ώστε να δοκιμαστώ για πρώτη φορά στην θέση της κυρίαρχης ευθύνης της Διοίκησης.

Φυσικά δεν θα είχα λάβει την απόφαση αυτή, αν δεν υπήρχε η κυρίαρχη τάση στο εκλογικό σώμα της αναζήτησης νέου μη κριθέντος προσώπου για την θέση του Δημάρχου.

Εξάλλου η εμπειρία μου δίδαξε ότι το όραμα για την πόλη εκπληρώνεται μόνο όταν πρωτοστατείς και κατευθύνεις.

Σήμερα νιώθω πανέτοιμος να αναλάβω την ευθύνη αυτή.

« Έχω το προφίλ και τα χαρακτηριστικά ενός υποψήφιου Δημάρχου το 2019» δηλώσατε πρόσφατα, τι εννοείτε;

Η επαγγελματική ιδιότητα του Δικηγόρου που γνωρίζει από την Διοίκηση του Δήμου σε συνάρτηση με το πάθος που τον διακρίνει για να αναλάβει σε πρώτο βαθμό πλέον την ευθύνη της εξέλιξης της πόλης, ευρισκόμενος σε μία ακόμα νέα και παραγωγική ηλικία, είναι βασικά χαρακτηριστικά του Δημάρχου ενός Δήμου με Αξία, δηλαδή του Δήμου Κηφισιάς.

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς;

Γενικά το νέο πλαίσιο στο οποίο καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί είναι προβληματικό και καλλιεργεί πολλές υποψηφιότητες. Ανάλογος προβληματισμός υπάρχει όχι μόνο σε εμάς τους υποψήφιους αλλά πολύ περισσότερο στους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν κατακλυσθεί από προτάσεις ενεργοποίησής τους για να συμπληρωθούν οι Συνδυασμοί.  Από την άλλη πλευρά ο καθένας έχει την ιστορία του και την προσωπικότητά του. Θεωρώ ότι η δική μου υποψηφιότητα είναι απολύτως λογική, διότι έχω δουλέψει αρκετά χρόνια στον χώρο, δεν έχω κριθεί στο αξίωμα του Δημάρχου και εξακολουθώ να έχω την δυνατότητα να προσφέρω.

Ποιοι είναι οι κύριοι Πυλώνες δράσεις του προγράμματος σας;

Στην πρωτόγνωρη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση και παρουσίαση του συνδυασμού μας στις 17/3, ανακοινώθηκαν οι βασικοί πυλώνες δράσης του προγράμματός μας

1)Μάχη με τη καθημερινότητα,  2)Κοινωνική πολιτική, 3)Παιδεία-Εκπαίδευση, 4)Αθλητισμός, 5)Πολιτισμός , 6)Δήμος, 7)Περιβάλλον και  8)Επιχειρηματικότητα

Πως εννοείτε τη μάχη της καθημερινότητας;

Καταρχήν άμεσες ενέργειες για την βελτίωση της καθαριότητας. Θα κάνουμε μελέτη για το ΚΟΣΤΟΣ αποκομιδής των απορριμμάτων ανά τόνο.

Ανανέωση και ενίσχυση του στόλου αποκομιδής και μετακόμιση της Διεύθυνσης καθαριότητας σε νέο και ασφαλή χώρο.

Εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας και τήρηση του από όλους τους πολίτες. Σεβασμός στην αρχή “Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ”.

Δυνητική ενίσχυση του έργου της καθαριότητας  με ΣΔΙΤ. Στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού, περισσότερο και οικονομικότερο φως με άμεση αντικατάσταση των λαμπτήρων  παλαιάς τεχνολογίας με λαμπτήρες LED.Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθεί ενέργεια έως 85% .

Πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης φωτιστικών ηλιακών  συστημάτων για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Οργάνωση ταχείας αποκατάστασης  του οδικού δικτύου.

Προώθηση μελέτης για  αντιπλημμυρικά έργα και ολοκλήρωσή τους.

Συνολική μελέτη αντιμετώπισης των κυκλοφοριακών θεμάτων σε όλη την επικράτεια του Δήμου με δόγμα την αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας στα, εκτός βασικού οδικού δικτύου, τμήματα της πόλεως.

Εφαρμογή έξυπνων συστημάτων στάθμευσης των οχημάτων, όπως επιτυχημένα εφαρμόζονται σε ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.

Στον τομέα της Ασφάλειας, που αποτελεί πλέον μείζον πρόβλημα στον Δήμο μας, εκπόνηση σχεδίου ιδιωτικής φύλαξης σε κάθε συνοικία καθώς και σχέδιο πολιτικής προστασίας, πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Η στόχευση των θεμάτων και η αντιμετώπισή τους με οργάνωση θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για τους πεζούς, απελευθέρωση των πεζοδρομίων από εμπόδια για ακώλυτη προσπέλαση.

Επίσης θα δώσουμε έμφαση στην σήμανση των οδών με ταχύτητα και εξοικονόμηση πόρων, όπως επιτυχημένα είχε εφαρμοσθεί στο παρελθόν από τους τέως Δήμους Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.

Ποια η στρατηγική σας για τον Πολιτισμό;

Προτεραιότητα στην δημιουργία Νέου Κέντρου Πολιτισμού. Ο Δήμος μας έχει ανάγκη πλέον έναν χώρο που θα στεγάζει και φιλοξενεί όλων των ειδών πολιτιστικές δραστηριότητες. Αξιοποίηση της οικίας του Παύλου Μελά στην οδό Τατοΐου, δημιουργία ενός Κέντρου Νεότητας για να φέρουμε κοντά τους νέους της πόλης μας και να συνδεθούν με τις δραστηριότητες του Δήμου που σήμερα ως επί το πλείστον απέχουν.

Η ίδρυση ενός Λαογραφικού Μουσείου για την ανάδειξη και συντήρηση της παράδοσής μας.

Σημεία πληροφόρησης για τον Δήμο σε κεντρικά σημεία.

Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων .

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με ποιότητα και εξεύρεση χορηγιών για τη διοργάνωσή τους. Θα δώσουμε τέρμα στις πολυδάπανες εκδηλώσεις της νυν δημοτικής αρχής. Εμπλουτισμός της Ανθοκομικής Έκθεσης και του ΚΕΜΜΕ.

Ενίσχυση του θεσμού των Μόνιππων.

Υπήρξατε Πρόεδρος του ΒΙΚΕΛΛΑ και γνωρίζετε τα προβλήματα από την έλλειψη αθλητικών χώρων. Πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Είναι γεγονός ότι η αθλητική δραστηριότητα της πόλης έχει συμφορηθεί. Μάλιστα η καταστροφική έλλειψη του ταρτάν στο Ζηρίνειο Στάδιο τα τελευταία χρόνια επιδείνωσε την κατάσταση.

Οπωσδήποτε πρέπει να σχεδιαστούν νέες αθλητικές υποδομές σε χώρους που έχουν εντοπισθεί όπως απέναντι από το Σπίτι του Αθλητή στην Ερυθραία και στην περιοχή των Αδαμών.

Στόχος τα επόμενα χρονιά να υλοποιηθεί επιτέλους το Δημοτικό Κολυμβητήριο στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου και η εξέταση δημιουργίας μικρών αθλητικών υποδομών επιπλέον στο χώρο αυτό.

Παράλληλα , θα επιδιώξουμε την καλλιέργεια νέων αθλητικών δραστηριοτήτων όπως Extreme Sports  και Beach Soccer και δημιουργία υποδομών για Αθλητικό Τουρισμό.

Πολλοί αναφέρονται στην Παιδεία και τα προβλήματα των Σχολικών εγκαταστάσεων. Ποια θα είναι η δικιά σας Παρέμβαση;

Στον τομέα της Εκπαίδευσης έχουμε πράγματι καινοτόμο όραμα και πρόγραμμα.

Όσον αφορά τη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης θα προβούμε άμεσα σε ενέργειες Υγειονομικής Αναβάθμισης όλων των Σχολικών Μονάδων μας.

Θα προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό των Σχολείων από το έτος 2020 που προβλέπει η πρόσφατη νομοθεσία.

Για να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και για να ενδυναμώσουμε την ανάγκη της άθλησης στους μαθητές μας, θα αφήσουμε ανοιχτούς τους αύλειους χώρους των σχολείων μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου για άθληση αυτών με Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Όσον αφορά το μέλλον , θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την δημιουργία νέων εκπαιδευτικών μονάδων για τις ανάγκες που έφερε η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η αύξηση των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία.

Νέα σχολικά Λεωφορεία για τις ανάγκες μετακίνησης των Νηπίων.

Ίδρυση θεσμού υποτροφιών (Fund Drive) για τους εισαχθέντες εκτός Αθηνών αποφοίτων μας σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Εφαρμογή του θεσμού της Καινοτόμου Εκπαίδευσης(δημιουργία ΗUB)

Προσπάθεια για την ίδρυση Καλλιτεχνικού σχολείου στον Δήμο μας που λείπει ευρύτερα από τα Βόρεια Προάστια.

Στην περίπτωση που επιτραπεί συνταγματικά, θα φιλοξενήσουμε τμήμα Πανεπιστημίου στο Δήμο Κηφισιάς.

Ο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” τι σημαίνει για εσάς;

Έχω σχετικά αρθρογραφήσει στο θέμα αυτό.

Σύστημα που θα επιφέρει δυσλειτουργία στην διοίκηση και στην λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος εξ’ορισμού δεν θα έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αναγκαστικά θα αποτελέσει πεδίο δόξης λαμπρόν για τα άτομα που θα εκλεγούν, να αναδείξουν την πολιτική τους σοβαρότητα, εντιμότητα και ωριμότητα για συνεργασία με σκοπό αυτό που δείχνουν σήμερα στους πολίτες δηλαδή το καλό της πόλης τους τους και των δημοτών τους.

Από ποια άτομα αποτελείται ο Συνδυασμός σας και ποιο το μήνυμά σας στους αναγνώστες μας;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα των στελεχών της «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ». Πρόκειται για ένα συνδυασμό έμπειρων αυτοδιοικητικών με νέους εμφανιζόμενους στα δημοτικά δρώμενα που έχουν μεγάλη διάθεση για δουλειά. Αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες που αντιπροσωπεύουν κάθε κοινωνικό και επαγγελματικό κλάδο από κάθε γειτονιά της πόλης. Ο Ωνάσης είχε δηλώσει κάποτε ότι το μέγεθος της επιτυχίας του οφειλόταν στο ταλέντο του να επιλέγει καλούς συνεργάτες. Φιλοδοξώ να αποδειχτεί στην πράξη ότι διαθέτω ανάλογο ταλέντο. Καλώ τους αναγνώστες της εφημερίδας σας, να εμπιστευτούν ένα νέο Υποψήφιο Δήμαρχο με γνώση και εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, όπου μαζί με τους αξιόλογους συνεργάτες του θα πατήσουν το κουμπί της ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ για την ανάκτηση της αίγλης του Δήμου Κηφισιάς.

Facebook Comments