Η Art3Age στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Με τις εξαιρετικές δημιουργίες δεκάδων καλλιτεχνών από τα ΚΑΠΗ της Αττικής ξεκίνησε η φετινή Art3Age

Art3Age 2019 (1)

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες δεκάδων μελών ΚΑΠΗ από 21 δήμους της Αττικής και πόλεις της επαρχίας φιλοξενούνται στην 3η Art3Age, την ετήσια έκθεση εικαστικών, που, και φέτος, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Η Έκθεση άνοιξε με τα επίσημα εγκαίνιά της και θα διαρκέσει έως τις 13 Απριλίου με καθημερινή παρουσίαση των εικαστικών εκθεμάτων στους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου και απογεύματα γεμάτα μουσικά, θεατρικά και ποιητικά δρώμενα, φυσικά, με ελεύθερη είσοδο για όλους.Art3Age 2019 (2)

«Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που ο Δήμος μας διοργανώνει την Art3Age. Φέτος είμαστε ακόμα πιο πολλοί, αποδεικνύοντας ότι κάθε ηλικία έχει λόγο και ρόλο στην καλλιτεχνική έκφραση. Η τέχνη είναι η μετάφραση σε λόγια, της ανθρώπινης ψυχής. Ευχαριστώ όλους όσους αυτή την εβδομάδα θα μοιραστούν την ψυχή τους μαζί μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων.Art3Age 2019 (6)

«Η νεανικότητα μέσα από την Τέχνη ξεπερνάει την σωματική νεότητα. Και χαιρόμαστε που βλέπουμε τόσους πολλούς δημιουργούς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας», τόνισε η πρόεδρος του ΟΠΑΚΜ, Χρύσα Αγγελοπούλου. «Είμαστε τρομερά υπερήφανοι για την Art3Age. Για το γεγονός ότι δικοί μας άνθρωποι, άνθρωποι του Δήμου είχαν την ιδέα, την ξεκίνησαν και την έκαναν έναν από τους πιο αγαπητούς θεσμούς τόσο εντός της πόλης, όσο και πέραν από αυτή», υπογράμμισε ο εντεταλμένος για τα ΚΑΠΗ δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Τσεκούρας.

Παρούσα στα εγκαίνια της Έκθεσης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μίλησε για την συνεργασία που είχε αυτά τα χρόνια ο Δήμος με την Περιφέρεια, μια συνεργασία που απέδωσε σπουδαία έργα για την καθημερινότητα των Ηρακλειωτών: «Η προσπάθεια που έγινε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής απέδειξε ότι όταν υπάρχει συνεργασία χωρίς στεγανά μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα για τις πόλεις», σημείωσε.

 

Το πρόγραμμα της φετινής Art3Age

Θυμίζουμε, η Έκθεση φιλοξενείται σε πέντε χώρους: στην Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας), στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), Δημοτική Βιβλιοθήκη (Κουντουριώτου και Νεότητος), στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Νεότητος και Σοφίας) και στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη (Μαρ. Αντύπα 18). Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα ως Παρασκευή 18.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00.Art3Age 2019 (8)

Στην φετινή Έκθεση συμμετέχουν δημιουργοί από τους Δήμους: Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Θήβας, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης Πεύκης, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης Πειραιά, Πετρούπολης, Φιλοθέης Ψυχικού, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου, το ΚΑΠΗ του Ερυθρού Σταυρού και, φυσικά, το Εικαστικό Εργαστήρι του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Και η φετινή Έκθεση πλαισιώνεται από μια σειρά επιλεγμένων πολιτιστικών, λογοτεχνικών και διαδραστικών παράλληλων δράσεων καθ’ όλη την διάρκειά της.

Αναλυτικά:

  • Τρίτη 9 Απριλίου στις 18.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», βραδιά λόγου, τέχνης, ποίησης και μουσικής. Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Σκαρίμπα & μουσική βραδιά χορωδιών.
  • Τετάρτη 10 Απριλίου στις 18.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», μουσική βραδιά χορωδιών
  • Πέμπτη 11 Απριλίου στις 18.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», θεατρική παράσταση «Ο Θάνατος του Περικλέους» από την θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
  • Σάββατο 13 Απριλίου στις 18.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», χορευτικά σύνολα.

Στην διοργάνωση της Art3Age βοηθά για ακόμα μια χρονιά το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

 

Facebook Comments