Η ένταση της κακοκαιρίας ανεβάζει στο «κόκκινο» την αγωνία στη Μάνδρα

Γυναίκα προσπαθεί να διασχίσει πλημμυρισμένο δρόμο, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στη Μάνδρα Αττικής. Σταμάτησαν οι κλήσεις για πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας και φαίνεται πως ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Παραμένουν ωστόσο τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή, που έπληξε νωρίτερα, για μια ακόμα φορά την περιοχή. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκονται εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η σφοδρή καταιγίδα στην περιοχή της Μάνδρας, όπως και σε άλλα σημεία της Αττικής, νωρίς το απόγευμα, επανέφερε την αγωνία στους κατοίκους αλλά και στο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας το οποίο είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνει άμεσα όπου παραστεί ανάγκη.

Ταυτόχρονα η Πυροσβεστική συνεχίζει το έργο της στα πλημμυρισμένα υπόγεια -κατά κύριο λόγο-, ενώ η Τροχαία διέκοψε ξανά την διέλευση των οχημάτων στην ΠΕΟΑ- Θηβών και σε άλλα σημεία της ΕΟΑ- Κορίνθου.

Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, από το άτυπο Συντονιστικό που έχει συγκληθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, έχει κλείσει ο δρόμος προς Κόρινθο στο ύψος της Λουτρόπολης. Λόγω δε της «σφοδρότητας της καταιγίδας, πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζονται στον Ασπρόπυργο και στη Μαγούλα, καθώς οι όγκοι του νερού διοχετευτήκαν και σε άλλους χείμαρρους με αποτέλεσμα να επεκταθούν τα φαινόμενα αυτά τόσο σε νέες περιοχές όσο και κατά μήκος της Εθνικής Οδού», δημιουργώντας μιας κατάσταση που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής η οποία αναγκάζεται να μεταβαίνει περιφερειακά στην περιοχή της Μαγούλας όπου η στάθμη του νερού σε ορισμένους δρόμους έχει σημειώσει απειλητική άνοδο.

Όσον αφορά ιδιαίτερα στην πόλη της Μάνδρας, ο κεντρικός δρόμος Κοροπούλη «φούσκωσε» εκ νέου από το ορμητικό ρεύμα που «κατεβαίνει» από το όρος Πατέρα, ανεβάζοντας επικίνδυνα τη στάθμη. Ωστόσο το νερό κυλά και απομακρύνεται χωρίς να εμποδίζεται από οχήματα ή άλλα βαριά αντικείμενα καθώς οι κάτοικοι -πλημμυροπαθείς προ 7μήνου- προνόησαν και τα απομάκρυναν έγκαιρα. Τα φερτά που κατεβαίνουν από το βουνό παρασύρουν τα ελαφρά αντικείμενα όπως και τα υλικά για τα υπό κατασκευή πεζοδρόμια.

Πάντως σε κάθε ανάσχεση της κακοκαιρίας, όπως η απογευματινή στις 4.30 μμ, εντείνονται οι προσπάθειες του συνόλου των δυνάμεων που επιχειρούν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Η «Νεφέλης», που έχει πλήξει τα τελευταία 24ωρα μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να απομακρυνθεί οριστικά από την περιοχή γύρω στις 8 μμ.

ΑΠΕ

Facebook Comments