Ισραηλινός κινηματογράφος online: «Μεναχέμ Μπέγκιν: Ειρήνη και Πόλεμος» – διαθέσιμο έως 16 Ιουνίου, ώρα 19:00

Η Πρεσβεία του Ισραήλ συνεχίζει να προσφέρει online Ισραηλινές ταινίες, υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Αυτή την εβδομάδα, προσκαλείστε να απολαύσετε την ταινία «Μεναχέμ Μπέγκιν: Ειρήνη και Πόλεμος», με θέμα την καθοριστική, για το σύγχρονο Ισραήλ, πρωθυπουργία του Μεναχέμ Μπέγκιν.

Για να δείτε την ταινία:

1) κάνετε κλικ στον σύνδεσμο: https://vimeo.com/427674202

2) χρησιμοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης: MenachemBeginGreek

Η ταινία είναι διαθέσιμη από σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, ώρα 19:00 έως την Τρίτη 16 Ιουνίου, ώρα 19:00.

Η προβολή περιορίζεται σε 1.000 θεάσεις. 

Μέσω των ταινιών αυτών μπορείτε να γνωρίσατε καλύτερα το Ισραήλ, τη δυναμική κοινωνία του και τον πολύπλευρο πολιτισμό του.

Σκηνοθεσία: Λέβι Ζίνι

Παραγωγή: Αβισάι Πέρετς

Ισραήλ, 2020, 85’

Στα εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους

Η ταινία γυρίστηκε για την 40η επέτειο της συνθήκης ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου και παρουσιάζει ένα άγνωστο πορτρέτο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μεναχέμ Μπέγκιν. Τα έξι ταραγμένα χρόνια της διακυβέρνησης του Μπέγκιν είχαν επιπτώσεις που είναι ακόμα αισθητές στην κοινωνία και την πολιτική σκηνή του Ισραήλ. Μέσα από τα γεγονότα εκείνης της εξαετίας, η ταινία απεικονίζει το πολύπλευρο πορτρέτο ενός ανθρώπου με ακλόνητη ιδεολογία, καθώς και το πολιτισμικό μωσαϊκό και τη διαιρεμένη κοινωνία του Ισραήλ της εποχής εκείνης. Η ταινία συνδυάζει σπάνια πλάνα αρχείου που προβάλλονται για πρώτη φορά, καθώς και σύγχρονες συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες επί πρωθυπουργίας του Μεναχέμ Μπέγκιν.

 

Facebook Comments