Κώστας Γκαβογιάννης:Γενναία στήριξη με μισό δισ. για την Καρδίτσα

Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης
Ολόκληρος ο νομός μετά την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής εξαθλίωσης. Οι ζημιές που υπάρχουν είναι ανυπολόγιστες και ο Χειμώνας που έρχεται θα είναι ο πιο δύσκολος στην ιστορία της. Γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις από την Πολιτεία πρέπει να είναι ουσιαστικές και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν. Η Καρδίτσα αυτή τη στιγμή χρειάζεται τουλάχιστον μισό δισ. Ευρώ για να σταθεί στα πόδια της.
Συνοπτικά αναφέρω πως δεν υπάρχει αγροτικό εισόδημα, δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να ξεκινήσει η όποια εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Με λίγα λόγια η οικονομία της είναι κατεστραμμένη αφού οι δύο κλάδοι (αγροτική παραγωγή και επιχειρήσεις) που λειτουργούσαν αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο, έχουν τεθεί εκτός παραγωγικής διαδικασίας. Σ’ αυτό το δυσχερές κλίμα είναι αδύνατο να επιχειρηθούν νέες δραστηριότητες αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Δεν μιλάμε για ανάπτυξη πλέον, τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον, κάνουμε λόγο για ανόρθωση από την καταστροφή.
Τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η κοινωνία τα αναφέραμε και τώρα ήρθε η σειρά των βουλευτών του νομού να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτοί θα πρέπει να είναι οι “μπροστάρηδες”, αυτοί θα πρέπει να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι αν χρειαστεί, προκειμένου να δοθεί στην Καρδίτσα τουλάχιστον το δικαίωμα να ελπίζει σε ένα μέλλον. Δύσκολο μεν, αλλά μέλλον. Δεν χρειάζεται αυτό το μέλλον να το διεκδικήσουν οι Καρδιτσιώτες με αγωγές, γιατί αυτή  – η έσχατη λύσει – θα φανερώνει, αν μη τι άλλο, ότι εγκαταλείφθηκαν.
Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”
Facebook Comments