Κώστας Γκαβογιάννης: Παραδοχή ανικανότητας ή σκοπιμότητες;

0
112

 

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας βρήκε το θάρρος να κάνει το πρώτο βήμα και να υιοθετήσει έστω και μία από τις παροτρύνσεις μας. Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε ομόφωνη απόφαση για να προχωρήσει σε εργασίες επισκευής των ποδηλατοδρόμων. Πρόκειται για μια σωστή απόφαση, που για να καταλήξει σ αυτή έπρεπε πρώτα να του επισημάνουμε τα χάλια των ποδηλατοδρόμων, λες και δεν κυκλοφορεί ο ίδιος στην πόλη.

Ελπίζουμε στο μέλλον να υιοθετήσει κι άλλες από τις προτάσεις μας, αρκεί να μην είναι πολύ αργά.

Όμως στον απόηχο των παραπάνω, ήρθε μια καινούργια φαεινή ιδέα του Δημάρχου, τόσο “πρωτοποριακή” που δεν τόλμησε καν να την αναφέρει ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά έβαλε άλλον να την εκστομίσει. Κι εκείνος σαν καλός υποτακτικός, είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πως το αναψυκτήριο του Παυσιλύπου πρέπει να ενοικιαστεί σε ιδιώτη. Αυτό πρότεινε για τη μοναδική Δημοτική επιχείρηση που είναι ικανή να φέρει αποδεδειγμένα πάρα πολλά έσοδα στο Δήμο. Λέω αποδεδειγμένα γιατί κατά το παρελθόν, όχι μόνο απέφερε έσοδα, αλλά “ξελάσπωσε” κυριολεκτικά το Δήμο από δύσκολες καταστάσεις.

Πάνω σ αυτή την “πρόταση” έχουμε ορισμένες παρατηρήσεις. Ήδη σε προηγούμενο άρθρο μας επισημάναμε την ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένης εικόνας στο πάρκο του Παυσιλύπου, με την αναμόρφωση του χώρου πίσω απ’ το αναψυκτήριο, ώστε η συνολική του εικόνα να είναι καλαίσθητη και λειτουργική. Μάλιστα είχαμε πει πως θα επανέλθουμε στο θέμα και με προτάσεις για το αναψυκτήριο, αλλά για να φτάσουμε εκεί θα έπρεπε πρώτα να γίνουν οι ανέξοδες παρεμβάσεις στο πάρκο που είχαμε υποδείξει. Αντ’ αυτού και χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός, έρχονται να νοικιάσουν το αναψυκτήριο και μετά, όχι μόνο να χάσουμε μια σημαντική πηγή εσόδων, αλλά να μη μπορούμε να εισπράξουμε ούτε τα ενοίκια.

Το αναψυκτήριο κ. Δήμαρχε και κ. “συνεργαζόμενε” με τις δήθεν έξυπνες ιδέες, χρειάζεται κατ’ αρχάς ικανή Διοίκηση. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Αυτό μπορεί να σας το πει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης καφετέριας, σ’ οποιαδήποτε γωνία της Ελλάδας κι αν ρωτήσετε. Δεύτερον χρειάζεται εκπαιδευμένο προσωπικό. Απ’ το μάγειρα, μέχρι το μπαρίστα ή το σερβιτόρο, πρέπει να υπάρχουν άτομα που να ξέρουν τη δουλειά. Δυστυχώς δεν αρκεί κάποιος να είναι εκλεκτός ψηφοφόρος, ούτε να δουλεύει ανασφάλιστος. Μόνο για τέτοια είστε ικανοί τελικά.

Αλλά και κουτοπόνηροι. Θέλετε να προχωρήσετε στην παραχώρηση του χώροι σε ιδιώτη, απ τη μια για να μη φανεί το μέγεθος της ανεπάρκειάς σας κι απ την άλλη τι; Υπάρχει κι άλλο προεκλογικό γραμμάτιο που πρέπει να εξοφλήσετε; Γι’ αυτό αδιαφορείτε για το πάρκο; Γι’ αυτό απαξιώνετε το αναψυκτήριο και μεθοδεύετε την υπερχρέωσή του, ώστε να το παρουσιάσετε σαν “βαρίδι” για το Δήμο απ’ το οποίο πρέπει να απαλλαγείτε;

Για συνέλθετε λίγο και σοβαρευτείτε. Και κυρίως δουλέψτε επιτέλους. Ασχοληθείτε σοβαρά με τα ζητήματα του Δήμου και αντιμετωπίστε τα με υπευθυνότητα γιατί κάθε μέρα που περνάει με εσάς να “ξεκουράζεστε” και να κατεβάζετε ιδέες είναι επιζήμια για τους Δημότες.

Υ.Γ. Ο κ. “συνεργαζόμενος” που έχει τις “έξυπνες” ιδέες, άποψη δεν έχει; Γιατί αν έχει θα ήθελα πολύ να ξέρω ποια είναι η άποψή του όσον αφορά τα φαινόμενα “μαύρης” εργασίας που παρατηρούνται γενικά στη χώρα και ευτυχώς σε μικρή κλίμακα. Συμφωνεί;

Κώστας Γκαβογιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”

Facebook Comments