Κώστας Γκαβογιάννης: “Ξεκινώντας απ’ το Παυσίλυπο”

Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης

Είναι βασική υποχρέωση του συνδυασμού μας “Καρδίτσα από την Αρχή” να επισημαίνουμε λάθη και παραλείψεις και ταυτόχρονα να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας καταθέτοντας προτάσεις και υποδεικνύοντας λύσεις για ζητήματα που αφορούν το Δήμο και τους δημότες. Οι προτάσεις μας πάντα θα κατατίθενται ΔΗΜΟΣΙΑ και είναι συγκεκριμένες. Τίποτα αόριστο, γιατί νοιαζόμαστε για το Δήμο Καρδίτσας, νοιαζόμαστε για την πόλη και τα χωριά και θέλουμε να έχουμε ξεκάθαρη σχέση με τους δημότες. Γι’ αυτό όλες οι θέσεις, οι απόψεις , οι προτάσεις και η κριτική γίνεται δημόσια. Ξεκάθαρα πράγματα δηλαδή.

Με το παρόν άρθρο τίθεται σε γνώση της Δημοτικής Αρχής και φυσικά των δημοτών μια ακόμα θέση που αφορά την καθημερινότητά μας.

Το πάρκο του Παυσιλύπου, ο πνεύμονας και σημείο αναφοράς της πόλης μας δηλαδή, μπορεί να γίνει περισσότερο ελκυστικός, προσφέροντας περισσότερα και προσελκύοντας κι άλλους επισκέπτες που, λόγω και της κρίσης την οποία προσπαθούμε να ξεπεράσουμε, έχουν περιορισμένες δυνατότητες.

Στο Παυσίλυπο λοιπόν το πρώτο βήμα αφορά τις τουαλέτες που πρέπει να εκσυγχρονιστούν, ώστε να εξυπηρετούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια τους επισκέπτες.

Το επόμενο βήμα είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων δίπλα απ’ αυτές, με τη μορφή ενός μίνι ζωολογικού κήπου. Όπως ήταν παλιά δηλαδή που στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, πέρα από τα παγώνια, φιλοξενούνταν μια αρκετά μεγάλη ποικιλία πτηνών (ωδικών κυρίως) και ήταν πόλος έλξης για μικρά παιδιά. Μέχρι και θηλαστικά υπήρχαν εκείνη την εποχή (όπως αλεπούδες κλπ).

Αλλά ας έρθουμε στο σήμερα. Χωρίς καμία παρέμβαση και αλλαγή, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις (μόνο καλλωπισμό χρειάζονται) είναι εύκολο να αξιοποιηθούν (να χρησιμοποιηθούν ουσιαστικά) δίνοντας άλλη διάσταση στο χώρο, γιατί αυτή τη στιγμή το Παυσίλυπο είναι ελκυστικό από την είσοδο της πλατείας Πλαστήρα μέχρι την παιδική χαρά. Με την παρέμβαση που προτείνουμε παίρνει άλλη μορφή και το υπόλοιπο τμήμα δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες στους γονείς να αξιοποιήσουν το χρόνο των παιδιών τους για ψυχαγωγία, αλλά και επιμόρφωση.

Με λίγα λόγια πρόκειται για μια παρέμβαση ουσιαστικά ανέξοδη που καθιστά αξιοποιήσιμο σχεδόν όλο το πάρκο και σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους χώρους (παιδική χαρά, αναψυκτήριο κλπ) μετατρέπει το Παυσίλυπο σε σημείο αναφοράς για τη συγκέντρωση οικογενειών.

Φυσικά έχουμε κι άλλες σκέψεις, όχι μόνο για το Παυσίλυπο, αλλά και για άλλους χώρους που παραμένουν όχι απλώς αναξιοποίητοι, αλλά εγκαταλειμμένοι.  Σκέψεις και προτάσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας για να είναι σε γνώση των δημοτών, γιατί η Δημοτική Αρχή αυτή την περίοδο ασχολείται με το ποιος τελικά είναι Δήμαρχος και όχι με τα του Δήμου και των δημοτών.

Κώστας Γκαβογιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος

Facebook Comments