Παρακολουθήστε ζωντανά την εκτόξευση του Vega

0
571

Συντονιστείτε στο ESA Web TV  την Παρασκευή 19 Ιουνίου από τις 02:36 BST / 03:36 CEST για να παρακολουθήσετε την  πτήση του Vega στην πρώτη αποστολή του για ridesare αφιερωμένη στους ελαφρούς δορυφόρους.

Η Vega θα απογειωθεί από το Spaceport της Ευρώπης στη Γαλλική Γουιάνα, μεταφέροντας 53 δορυφόρους στο νέο διανομέα που ονομάζεται Small Spacecraft Mission Service , ή SSMS.

Η επιστροφή του Vega στην πτήση ακολουθεί τη γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση των διορθωτικών μέτρων και ενεργειών που πραγματοποίησε η βιομηχανία με την ESA να προηγείται, μετά από συστάσεις της Ανεξάρτητης Επιτροπής Ερευνών, η οποία ανέλυσε την αποτυχία της πτήσης Vega VV15 στις 11 Ιουλίου 2019.

Αυτή είναι μια πτήση απόδειξης της έννοιας για την επίδειξη και την επικύρωση μιας νέας υπηρεσίας εκτόξευσης για μικρούς δορυφόρους. Αναπτύχθηκε από την ESA, ο διανομέας SSMS είναι ελαφρύς και έχει αρθρωτό σχεδιασμό που μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αποστολής, εξασφαλίζοντας οτιδήποτε από τα μικρότερα CubeSats 1 kg έως και 500 kg minisatellites. Υπάρχουν 21 πελάτες που μοιράζονται αυτήν την κυκλοφορία.

Αυτή η νέα υπηρεσία αποσκοπεί στην ανάπτυξη διαστημικών τεχνολογιών στην Ευρώπη, διευκολύνοντας όσους διαθέτουν ελαφρούς δορυφόρους να βρουν βολικές ευκαιρίες εκτόξευσης. Όσοι ταξιδεύουν μαζί μοιράζονται το κόστος της κυκλοφορίας, καθιστώντας το πιο προσιτό επίσης. Αυτή η πτήση χρηματοδοτείται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ.

Ο Vega θα απελευθερώσει σταδιακά τους 53 δορυφόρους της σε μια συντονισμένη ακολουθία σε μια σύγχρονη τροχιά ήλιου περίπου 500 χλμ. Πάνω από τη Γη. Η ESA συνέβαλε στην ανάπτυξη τεσσάρων ωφέλιμων φορτίων επί του σκάφους – των 113 κιλών ESAIL microsatellite και τριών CubeSats: SIMBA , PICASSO και FSSCat που φέρουν πρωτοποριακή τεχνολογία AI που ονομάζεται Φ-sat-1 .

Αυτή η αποστολή θα διαρκέσει 124 λεπτά.

Facebook Comments