Πτώσεις δέντρων και διακοπή ηλεκτροδότησης στην Βόρεια Κέρκυρα και στους Παξούς λόγω κακοκαιρίας

 Προβλήματα στην βόρεια Κέρκυρα προκάλεσε η κακοκαιρία που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στο νησί. Δέντρα έπεσαν και έκλεισαν το δρόμο στους Αυλιώτες, πλημμύρισε ο δρόμος στο Σιδάρι και στην Κασσιόπη μπροστά από το δημοτικό σχολείο ενώ δέντρο έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή Βίγγλα Σινιών, όπου έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις επενέβη η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου βόρειας Κέρκυρας με τα μηχανήματα και τους εργαζόμενους που διαθέτει ενώ η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για την απομάκρυνση του δέντρου στη Βίγγλα. Στο σημείο αναμένονται και συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά της ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Έως τώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μόλις τέσσερις κλήσεις για παροχή βοήθειας εκ των οποίων οι τρεις αφορούσαν σε κοπές δέντρων, οι δυο στον Βορρά, μία στη Λάκκα Παξών και ακόμη μία στις Κουλίνες. Να σημειωθεί πως ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ενώ η προσοχή των πολιτών θα πρέπει να είναι αυξημένη, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται και την Πέμπτη, με κάποια κενά παύσης κατά τη διάρκεια των 24ωρων αυτών. Να θυμάστε σε περίπτωση ανάγκης να καλείτε στο 199 ενώ σε ειδικές επικίνδυνες περιπτώσεις καλείτε και στο 112.

ΦωτΌ από την πτώση του δέντρου στην Βίγγλα Σινιών

 

ΠΗΓΗ: www.kerkyrasimera.gr

Facebook Comments