“Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών” συνεχίζεται

Συνεχίζεται η προβολή της ταινίας «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών»- 68.000 θεάσεις αριθμό- ρεκόρ πέτυχε η πρώτη προβολή

Μετά την εντυπωσιακή υποδοχή των κατοίκων του προαστίου μας και όχι μόνο στην ταινία «Φιλοθέη η Αγία των Αθηνών» Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού , αγγίζοντας το εντυπωσιακό αριθμό των 68.000 views στο κανάλι του Δήμου μας , με χαρά ανακοινώνουμε ότι θα προβάλλεται γιά μιά εβδομάδα ακόμη .

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης τόνισε : «ειλικρινά με συγκίνησε η πρωτοφανής ανταπόκριση θεατών από όλη την Ελλάδα και γι’αυτό το λόγο , ζητήσαμε απο την δημιουργό

να μας παραχωρήσει το δικαίωμα συνεχούς επαναπροβολής γιά μία εβδομάδα . Το έργο διαπνέεται απο ισχυρά μηνύματα ανθρωπιάς , συμβολισμούς γιά τις ρίζες του τόπου μας , αποτελεί ύμνο στην δύναμη της μάθησης & σε πρωτοποριακές φεμινιστικές αξίες . Να το δείτε όλοι»

Μας έγραψαν : «απο τα Χανιά , παρακαλώ δεχθείτε τα συγχαρητήρια μας , μας ενθουσίασε η ταινία»

«Παρακολουθήσαμε την ταινία ολη η οικογένεια μαζί και σας συγχαίρουμε , υπάρχει δίψα γιά κάτι τόσο ποιοτικό»

Μπορείτε πάλι να δείτε την ταινία στο κανάλι μας πατώντας  εδώ

Λίγα λόγια γιά το έργο :

Πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ γιά την ζωή και το έργο της Αγίας Φιλοθέης η οποία έζησε τον 16ο αιώνα και κατάφερε να ορθώσει το ανάστημά της ενάντια στην τουρκοκρατία και ανέπτυξε τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Απελευθερώνει άνδρες και γυναίκες από τα σκλαβοπάζαρα οι οποίοι στη συνέχεια δουλεύουν στα κτήματα της Αγίας στην περιοχή μας.

Σε μία εποχή που το νερό ήταν ακριβό αγαθό, η Αγία Φιλοθέη φρόντισε να ανοίξουν Πηγάδια για τον κόσμο, ένα από τα οποία έδωσε το όνομα του στο Ψυχικό.

Για το έργο της και την πίστη της βασανίστηκε και είχε μαρτυρικό θάνατο το 1589.

Μεταφέρθηκε και ξεψύχησε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η κρύπτη της, η οποία αποτελεί θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο του Δήμου μας.

Facebook Comments