Σίμος Ρούσσος: Διαρκής η στήριξη των οικογενειών με παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης

0
348

 

Από σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 ξεκίνησαν οι εγγραφές στα επτά (7) τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία εγγραφής που φέτος θα γίνει ηλεκτρονικά.

Ο Δήμος Χαλανδρίου φιλοδοξεί να ικανοποιήσει φέτος ακόμα περισσότερες αιτήσεις δεδομένου ότι το δυναμικό των Παιδικών Σταθμών έχει ενισχυθεί με τη λειτουργία του 7ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, από τις 24 Ιανουαρίου 2020, δίνοντας ανάσα σε πολλές οικογένειες στο Κάτω Χαλάνδρι.

Σημειώνεται ότι όλα τα τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου πληρούν όλες τις τεχνικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις ασφάλειας και καταλληλότητας. Είναι στελεχωμένα πλήρως με το αναγκαίο προσωπικό, πλήρως εξοπλισμένα σε  εργαλεία, παιχνίδια και βιβλία και πανέτοιμα να υποδεχτούν τα βρέφη και τα νήπια που θα εγγραφούν.

Απαλλαγή από τα τροφεία

Και για τη νέα χρονιά ο Δήμος Χαλανδρίου έχει προβλέψει μια σειρά από πρόνοιες για τη μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση των οικογενειών. 

Η πλήρης απαλλαγή από τα τροφεία διατηρείται και για τη χρονιά 2020-2021 στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Οικογένειες με εισόδημα έως 25.000 ευρώ
    Πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 50.000 ευρώ.
  • Τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 35.000 ευρώ

Ενώ στην περίπτωση που φοιτούν δύο ή τρία νήπια στην ίδια οικογένεια παρέχεται έκπτωση 30% στο δεύτερο και 30% στο τρίτο νήπιο. 

Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών που εμπιστεύονται  τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Από τις αρχές του 2020 έχουμε ενισχύσει το δυναμικό μας με έναν ακόμα Παιδικό Σταθμό-στολίδι στο Κάτω Χαλάνδρι. Από το 2014 έχουμε συνολικά 3 επιπλέον παιδικούς σταθμούς και 12 βρεφικά τμήματα έναντι κανενός το 2014.  

»Επιπλέον, παρά τη δραστική μείωση των εσόδων του Δήμου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν στην πανδημία, διατηρούμε την απαλλαγή των τροφείων για τις οικογένειες με εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Στηρίζουμε τα νοικοκυριά της πόλης, όπως κάναμε και μέσα στην πανδημία, απαλλάσσοντας πλήρως τους γονείς από τα τροφεία, για όσο διάστημα οι Παιδικοί Σταθμοί παραμένουν κλειστοί. Η στήριξή μας στις οικογένειες με παιδιά στους τμήματα Προσχολικής Αγωγής είναι διαρκής και αποδεικνύεται στην πράξη», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου. 

 

Facebook Comments