Στον ανακριτή ο 14χρονος που συνελήφθη στο μαθητικό συλλαλητήριο

Ο 14χρονος μαθητής αναμένεται να περάσει αυτόφωρο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια. Τι λέει η μητέρα του.

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε το πρωί ο 14χρονος μαθητής που συνελήφθη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο μαθητικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

Ο μαθητής βρισκόταν ανάμεσα στους οκτώ συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Σύνταγμα και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Τη σύλληψη και κράτηση του μαθητή καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων Χαλανδρίου και ο δήμος Χαλανδρίου, που κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

“Λίγες μέρες πριν είχε εκλεγεί στο 15μελές του σχολείου του και ψηφίστηκε από αυτό για τη θέση του γραμματέα. Αποτελεί ένα από τα ενεργά και μυαλωμένα παιδιά του σχολείου που ξεχωρίζει μέσα στη μικρή σχολική κοινότητα του γυμνασίου μας”, τονίζει ο δήμος Χαλανδρίου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για απαράδεκτη σύλληψη ενός μαθητή που δεν έκανε τίποτα μεμπτό απλά «βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή».

Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο γιος της μίλησε η μητέρα του 14χρονου μαθητή σε τηλεοτπικό σταθμό. «Ο γιος μου έχει συλληφθεί. Το παιδί κατηγορείται για συμμετοχή σε διαδήλωση 100 ατόμων, όπου σημειώθηκαν βανδαλισμοί, εμπρησμός και ρίψη μολότοφ. Θεωρώ ότι ήταν μια άσχημη στιγμή, εκεί που βρέθηκε. Θέλω να γυρίσει πίσω. Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα με τον Covid, δεν μπορεί καμία μάνα που βρίσκεται σε αυτή τη θέση να δει το παιδί της», ανέφερε η μητέρα του παιδιού στο Mega, συμπληρώνοντας πως θέλει να γυρίσει το παιδί στο σπίτι του.

 

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.ant1news.gr

Facebook Comments