Θετικός στον κορωνοϊό αστυνομικός στο Χαλάνδρι – Σε καραντίνα 15 συνάδελφοί του

Θετικός στο κορωνοϊό βρέθηκε αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, με αποτέλεσμα 15 συνάδελφοι του να τεθούν σε «καραντίνα». Ο αστυνομικός παρουσίασε πυρετό και δύσπνοια και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου του έγινε το τεστ και βγήκε θετικό.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής:
Σχετικά με αναφερόμενο κρούσμα, covid-19, σε συνάδελφο που υπηρετεί σε Τμήμα της Διεύθυνσης μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ασχολήθηκε επισταμένα με το θέμα, άμεσα ήρθε σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δ.Α.Β/Α.Α. για να πραγματοποιηθεί έγκαιρα απολύμανση στο Αστυνομικό Τμήμα όπου υπηρετούσε ο συνάδερφος και σε λοιπές αστυνομικές υπηρεσίες όπου ήρθε σε επαφή, καθώς επίσης στους αστυνομικούς που επιβεβαιωμένα ήρθαν σε επαφή μαζί του, να τεθούν σε «κατ’ οίκον περιορισμό για την πρόληψη μετάδοσης του ιού covid-19».
Συγκεκριμένα τέθηκαν σε υποχρεωτική παραμονή στην οικία τους όσοι συνάδερφοι είχαν αποδεδειγμένα επαφή με τον φορέα αστυνομικό, έγιναν όλες οι σχετικές απολυμάνσεις σήμερα πρωινές ώρες στους χώρους όπου κινήθηκε, στην Δ.Α.Β/Α.Α και βεβαίως στο Α.Τ όπου υπηρετεί και υπάρχει συνεχείς ροή παρακολούθησης και πληροφοριών σχετικά με το συμβάν.
Ευχόμαστε στον συνάδελφο ταχεία ανάρρωση και έχουμε να προσθέσουμε ότι το περιστατικό είναι περίτρανη απόδειξη της τεράστιας συμβολής και διακινδύνευσης των εργαζομένων αστυνομικών όσο αναφορά την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής παγκόσμιας πανδημίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση μας με προγενέστερη ανακοίνωση της προς τον κ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, έχει επισημάνει ότι πρέπει κατ’ εξαίρεση οι αστυνομικοί να υποβάλλονται άμεσα στο test για τον ιό covid-19, σε περιπτώσεις ύποπτων συμπτωμάτων λόγω της φύσης του επαγγέλματος μας.
Ευελπιστούμε ότι με εξαιρετική προσοχή όλοι μας θα καταφέρουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο ανάλογα περιστατικά και να μείνουμε όλοι μας υγιής και όρθιοι στον πράγματι ηρωικό αγώνα που διεξάγεται.













