Θρίαμβος του Ντοβιτσιόζο και της Ducati στο Κατάρ

0
85

DUCATI - QATAR MOTOGP 2019 - ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΡΟΣΣΙ - ΝΤΑΝΙΛΟ ΠΕΤΡΟΥΤΣΙ

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati, κέρδισε παλικαρίσια το Grand Prix του Κατάρ, εναρκτήριο αγώνα του MotoGP για το 2019, επαναλαμβάνοντας το θρίαμβο της περασμένης χρονιάς. Ο αγώνας, που διεξήχθη στο Losail Circuit του Κατάρ, ήταν ένας από τους συναρπαστικότερους που έχουν παρακολουθήσει ποτέ οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η νίκη κρίθηκε με διαφορά μόλις 23 χιλιοστών του δευτερολέπτου ή απόσταση μικρότερη από το μισό μήκος μίας μοτοσυκλέτας.

Οι δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν έδειχναν ότι η Desmosedici, η μηχανή με την οποία οι αναβάτες της Ducati θα δώσουν τη μάχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, ήταν πολύ γρήγορη και με εμφανώς καλύτερη επιτάχυνση από τους ανταγωνιστές της. Αυτό επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον αγώνα.DUCATI - QATAR MOTOGP 2019 - MISSION WINNOW DUCATI TEAM - ΑΝΤΡΕΑ ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟ

Ο Ντοβιτσιόζο έφυγε από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης και οδήγησε για μεγάλο διάστημα τον αγώνα, μονομαχώντας εναλλάξ με τον Άλεξ Ρινς και το Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ιταλός αναβάτης επιχείρησε να αποσπαστεί λίγους γύρους πριν το τέλος, εκμεταλλευόμενος την επιτάχυνση της Desmosedici, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο τελευταίος γύρος χάρισε μοναδικές συγκινήσεις σε χιλιάδες θεατών στην πίστα και εκατομμύρια τηλεθεατών. Ντοβιτσιόζο και Μάρκεθ εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, μετά από παράτολμα προσπεράσματα. Στην τελευταία στροφή ο Μάρκεθ έκανε και πάλι την κίνησή του, περνώντας πρώτος, αλλά ο Ντόβι είχε την απάντησή του. Στην τελική ευθεία η Ducati του επιτάχυνε εντυπωσιακά, με τον Ντοβιτσιόζο να περνά πρώτος τη γραμμή τερματισμού, με μία από τις πλέον ελάχιστες διαφορές από το δεύτερο, που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του MotGP.

DUCATI - QATAR MOTOGP 2019 - ΜΑΡΚ ΜΑΡΚΕΘ - ΑΝΤΡΕΑ ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟ

Ο άλλος αναβάτης, της Mission Winnow Ducati, όπως είναι το επίσημο όνομα της ομάδας, ο Ντανίλο Πετρούτσι, τερμάτισε έκτος, δύο δευτερόλεπτα πίσω από το Ντοβιτσιόζο. Μετά από μία προβληματική εκκίνηση από την 3η σειρά, ο – επίσης Ιταλός – Πετρούτσι έκανε έναν απροβλημάτιστο αγώνα, ανεβαίνοντας μέχρι και την 3η θέση, πριν οπισθοχωρήσει, τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix Αργεντινής, στις 31 Μαρτίου.

 

Facebook Comments

Θρίαμβος του Ντοβιτσιόζο και της Ducati στο Κατάρ

0
85

DUCATI_ANDREA DOVIZIOSO_1st MOTOGP QATAR 2018_2Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati ήταν ο θριαμβευτής του πρώτου αγώνα MotoGP για το 2018, που διεξήχθη στο Losail Circuit του Κατάρ. Ο Ιταλός αναβάτης έκανε έναν αγώνα άψογης στρατηγικής και βασιζόμενος στην ταχύτητα και την αξιοπιστία της Ducati, πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, μόλις 27 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από το Μαρκ Μάρκεθ, αναβάτη της Honda, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Βαλεντίνο Ρόσσι με Yamaha.

Ο «Ντόβι» ξεκίνησε τον αγώνα από τη 2η σειρά του grid και συγκεκριμένα στην 5η θέση. Για περίπου 18 γύρους τον αγώνα οδήγησε ο Ζοάν Ζαρκό, όταν και τον προσπέρασαν οι Ντοβιτσιόζο, Μάρκεθ και Ρόσσι, με τους δύο πρώτους να δίνουν το δικό τους αγώνα για τη νίκη στους τελευταίους 5 γύρους, όταν ο «Γιατρός» έδειξε να περιορίζεται στην 3η θέση.DUCATI_ANDREA DOVIZIOSO_1st MOTOGP QATAR 2018_1

Η αρχή του τελευταίου γύρου βρήκε τον Ντοβιτσιόζο να προπορεύεται, με το Μάρκεθ να κάνει την τελική του επίθεση στην προτελευταία και τελευταία στροφή και να περνάει προς στιγμή στην πρώτη θέση. Ο αναβάτης της Ducati έδειξε να είναι προετοιμασμένος για την επίθεση του Ισπανού και με μία τελευταία προσπέραση, ακριβώς πριν την τελική ευθεία, ξαναπέρασε στην πρώτη θέση εκμεταλλευόμενος την ισχύ της Ducati, τερματίζοντας πρώτος τον αγώνα με μόλις ένα μήκος μηχανής, 27 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Μάρκεθ!

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ήταν πολύ συναρπαστικός. Πέρα από την εξέλιξη των μοτοσικλετών στη διάρκεια της προετοιμασίας – η Ducati παρουσιάστηκε σε εξαιρετική κατάσταση – σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιλογή γόμμας ελαστικών και η στρατηγική που ακολούθησε κάθε αναβάτης στη διάρκεια του αγώνα, ώστε να έχει σε άψογη κατάσταση τα ελαστικά του στους τελευταίους, κρίσιμους γύρους.

Ο έτερος αναβάτης της Ducati, ο Ισπανός Χόρχε Λορένθο, εγκατέλειψε μετά από πτώση του στο 10ο γύρο. Επόμενος αγώνας του MotoGP το Grand Prix Αργεντινής, στις 8 Απριλίου.

Facebook Comments