Το Δέντρο που Πληγώναμε – Προβολή της ταινίας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

0
59

unnamed (3)Την προβολή της ταινίας του Δήμου Αβδελιώτη, Το Δέντρο που Πληγώναμε, εξασφάλισε για τα παιδιά των σχολείων της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μια από τις πιο ρομαντικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου για την παιδική αθωότητα, Το Δέντρο που Πληγώναμε προβλήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» κατά τις προηγούμενες ημέρες, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου, που δήλωσαν συμμετοχή, να την παρακολουθήσουν στην μεγάλη οθόνη.

Η ταινία, παραγωγής του 1986, αφηγείται την ιστορία δύο μικρών αγοριών, τα οποία θα περάσουν μαζί τις καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο μαστιχοχώρι της Χίου το 1960, ενώ το ένα από τα δύο θα γνωρίσει το πρώτο ερωτικό «σκίρτημα» για μια συνομήλική του κοπέλα.

Το Δέντρο που Πληγώναμε έλαβε πολλές διακρίσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ανάμεσα τους, ειδική μνεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βραβείο ευρωπαϊκής επιτροπής ταινιών νεότητας του Φεστιβάλ Βερολίνου, Χρυσός Ελέφαντας καλύτερης ταινίας και Αργυρός Ελέφαντας σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Νέου Δελχί. Συμμετείχε επίσης στην εβδομάδα κριτικής στο Φεστιβάλ των Καννών το 1987.

Να σημειωθεί ότι η ταινία εξασφαλίσθηκε με την συμβολή της εκπομπής «Μορφές Τέχνης», του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης, Επικοινωνία 94FM, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Κολιοβέτας.

Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την ταινία στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, ο Δήμος – σε συνεννόηση με την παραγωγή της – μοίρασε δωρεάν το φιλμ σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Facebook Comments